Jultips för fulla muggar!

I am sorry – men här kommer ni inte hitta några råd om hur ni gör wok eller pastasås på gammal julskinka, eller gör risotto med Onsala korv istället för salciccia… Nä, har ni tagit till er maten får ni äta upp den, och vad som finns i ert kylskåp är ert bekymmer 🙂

MEN – låt mig komma med några (självklara) tips: se till att ni har ordentligt med förpackningsmaterial, plastpåsar, folie, formar etc. så att ni snabbt och smidigt kan få in maten i kylskåpet igen, så den håller sig fräsch och då går åt.

Ha ett gäng folieformar så att gästerna kan plocka med sig lite julmat hem när julfirandet är över – det finns inte en möjlighet att ni kommer äta så mycket skinkmacka och gurgla ner den med julmust så allt går åt, och den familj som står på annandagen och gråter för att sillen, köttbullarna, kålen och vörten, ja allt!! är slut, den vill jag träffa!
Och det är ju bättre om alla tar med sig lite av varje från knytkalas, istället för att vandra hemåt med en halv julskinka i armhålan, eller sitta med en skvalpig burk sill på kommunala färdmedel.

God jul!Bild

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s