Veckomatsedel v 3 2014 – jag är en mediababe… kanske

Jag och mina buddies OBS - bilden är ett fotomontage

Jag och mina buddies
OBS – bilden är ett fotomontage

Över 100 följare och jag funderar på hur jag skall hantera mitt genombrott som mediababe?

kommer jag hångla med Per Moberg, hänga med Mannerström och hans kompisar U2 och Bruce, vara gästdomare i någon mattävling och låtsas att jag har förstår mig på och gillar mat som inkokt hjärta i korngryn, pimpat med parmesan och havtorn. Kommer göteborskan slipas bort till förmån för rikssvenskan, som hos en överårig Eliza Doolittle?

Fram tills dess får väl maten tysta mun antar jag?

 • Isterband och stuvad potatis.
  Och detta är vad som är superfiffigt med en matsedel, alla ni som inte hade en aning om vad ni ville äta, men hatar isterband och så fort ni såg det här tänkte ”fy fan, jag skulle hellre äta min egna hand/navelludd/skosula”  har vips kommit på ett eget gott förslag som ni är nöjda med, varsågoda.
 • Kryddig nudel & kycklingsoppa, stark som satan med massa chili och vitlök så bihålorna får sig en genomkörare,
  kanske med en liten pannkaka  att torka tårarna med till efterrätt….
 • Pasta Putanesca
 • Frittata – och här kommer ett litet tips (ni kanske redan gjorde så, men för mig var det en ny och härlig upptäckt…)
  Jag brukar steka potatis, lök, en korvsnutt om man har… och sedan hälla på äggsmeten och förundra mig varför den aldrig blir så enkel och snygg att vända på som man ser på matprogrammen.
  MEN – man skall göra så här; när du har fräst allt som du vill ha i din frittata, lägg över det i en bunke eller så, sedan så steker du 1/3 av omelettsmeten innan du häller på frittatafräset igen och resten av smeten, och vips har du en snygg, vändbar frittata, olé!

4 reaktioner på ”Veckomatsedel v 3 2014 – jag är en mediababe… kanske

 1. Verkar vara ett bra förslag om frittatan. Min får ju alltid simma i olja, den halkar över av sig själv, och det är ju inte helt nyttigt. Skall prova vid nästa tillfälle. Tack // Marie P

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s