Veckomatsedel v 4 Måndag, igen? Va tusan ska vi äta?

Se sicken tjusig laxros - man kan ju nästan tro att den skulle ligga på en smörgåstårta :)

Se sicken tjusig laxros – man kan ju nästan tro att den skulle ligga på en smörgåstårta 🙂

Blir det mjölmat, klimp å barkbröd för hela slanten (den som finns kvar) i januaris slutkläm?
Ett smart sätt för att slippa fundera på middagsmaten denna årets tristaste vecka är ju att bjuda hem dig själv till grannar, klassföräldrar och arbetskamrater – ett fint sätt att starta en ny vänskap som kan bli mer än en middag och en tjuvkik i någon annans vardag och badrumsskåp.
Här hos oss kör vi på med (för er som bjuder in er själva alltså – Stina, i am talking to you!)

* Pasta med broccolisås, toppat med en snutt lax, skinka eller inget alls

* Gulaschsoppa, gör en storladdning så blir det ett par luncher till jobbet också

* Kålgryta. Ingen aning om hur den kommer att smaka, maken hittade receptet och utbrast att detta skulle han laga, och jag är ju inte den som skådar en given häst i munnen, utan här slänger vi en sadel på den och hoppas på det bästa!

* Potatis/rotfruktsgratäng med senapskyckling.
Oj, säger ni kanske, vem tusan har tid med det en vanlig vardag. Jo då, snabbaste sättet tycker jag är att koka potatis/rotfruktsskivorna, löken, vitlöken och vad annat ni vill i ha i er gratäng i mjölk/gräddblandning på medelvärme, en sådär 15 minuter tills gratängblandningen är klar (bra mycket enklare att kolla kryddningen då också) och sedan hälla över i en form och skjuss in i ugnen på 225 grader tills gratängen har fått lite färg och yta.
Detta kan man till och med förbereda dagen innan, så hungrig och stressad från jobbet har ni en mumsig gratäng att se fram mot. (Man kan också lassa över gratäng i stora folieformar, frysa och alltid ha färdig gratäng hemma – eller så kan man köpa färdig om man tycker det är gott)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s