Veckomatsedel v 5 Veckomatsedel internationale

När jag tittade på statusen för bloggen (den som jag inte skulle övervaka maniskt) så ser jag att det har kommit besökare från Finland, inte så udda kanske, men Georgien, Barbados och Thailand! Va!?

Fisk under filt som tar sig en förmiddagslur

Fisk under filt som tar sig en förmiddagslur

Nu skall jag alltså inte bara fundera på om jag gör mig förstådd på svenska, utan också vad google translate kan hitta på med inläggen – här kan jag komma att förolämpa en hel nation medans jag skriver om falukorv, paltkoma och glassbomb… Huvva!

  • Fisk under täcke, rött, grönt, dun?
  • Lammkorv med ratatouille
  • Aloo Gobi – maken har uttryckt att det blir för rörigt i bloggen när jag lägger recept i veckomatsedeln (inte för att han varken läser bloggen eller lagar maten) så receptet hittar du här.
    Kanske en liten efterrätt på det? Inlagt päron, en liten After Eight ruta som är kvar efter jul och en gräddklick, det har ingen dött av!
  • Köttfärslimpa. Den här gamla skolmatskändisen kan ju få en riktigt ”make-over”, krydda på rejält, fyll den med stekt svamp, soltorkade tomater, fetaost & oliver… jag har tillochmed hört viskas om att man kan fylla den med kokt ägg, men där går fan gränsen tycker jag.
    Återigen – laga denna dagen innan ni skall ha den, greja ihop smeten när du är mätt å glad, lämna limpan i ugnen för sig själv medans du tar en kaffe och kollar Aktuellt, så har du en supersnabb middag till nästa dag. Gör en stor sats, släng in i frysen för nästa panikläge eller fyll matlådan till brädden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s