Veckomatsedel v 7 Sportlov sans sport

Byt ut högreven mot nötfärs, så går det dubbelsnabbt!

Byt ut högreven mot nötfärs, så går det dubbelsnabbt!

Sportlov, redan?! Jag vet inte hur det här gick till, någon måste har stulit 3-4 veckor av mitt liv helt enkelt!
Nyss var det nyårsdag, vi satt och funderade på skidsemester, bokade ingenting, utan tänkte att det gör vi sedan… Och ”sedan” kom, och är ”nu” och det bidde inte ens en tumme! För er som har dragit till fjälls är matsedeln ganska enkel – Mamma Scans köttbullar, Oboy och strohrom, iförda underställ hela veckan lång, kanske en förkolnad korv ute i backen också! Ni andra kanske kan dra lite nytta av denna matsedeln istället?

  • Gulashsoppa, gör en snabbvariant med nötfärs och chorizokorv istället för högrev, så blir det en galant soppa i veckan (ett litet tips är att ha i en skvätt vittvin, eller lite vinäger i soppan, ger lixom den rätta smaken!)
    Serveras självklart med en klick smetana eller yoghurt.
  • Mer lättlagat än vad man kanske tror, spenat och tomatlasagne. Varva lasagneplattor med en spenat, keso och lökblanding, kryddad med muskot och vitlök och självklart bechamel-sås. Servera med hemlagad tomatsås – eller varva med den i lasagnen också om du vill.
  • Förra veckan missade vi ju uppmärksamma samernas nationaldag, illa! Vi tar igen det med renskavsgryta
  • Supersnabb lax med mango, recept hittar du här

PS – filmjölk med smak av semla var helt ok faktiskt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s