Det är insidan som räknas!

Ibland önskar min yngsta förmåga att hennes mor slutar larva sig i köket och serverar mat som är lite mer som i bamba.
Hon brukar ju säga att hon ”åt tre personer i bamba” så jag väljer att anta att maten där är bra och att det inte är en diss av min kokkonst.

Därav anledningen till att vi idag äter en rosaröd röra, då jag försökte mig på att göra en tomatsoppa med pasta – som fick betyget ”lika god som skolans fast att den inte smakade samma…”

Jag rostade selleri, lök och morot innan jag tillsatte vitlök, krossade tomater, buljong, vatten, honung, färska tomater och kryddor. Lät detta puttra så länge som vi orkade innan jag passerade soppan och rörde i fräsig kräm.
Att maten sedan är ful som stryk, ja så är det ibland! Stör det dig? Släck lampan!

Sedan kunde jag inte undvika att tramsa till det lite med smördeg (engelsmännen kallar det ”puff pastry”, det låter så mysigt tycker jag”) som jag rullade ihop som en rulltårta med oliver, spenat och ost, skar upp i skivor och gräddade i ugnen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s