Hängmörad skumbjörnsfilé

Björne

Björne

Ute på lunch idag och det var väl ingen höjdarupplevelse, eller för att vara ärlig, jag kände mig smutsig och utnyttjad, lurad på 80 spänn och som om jag aldrig kommer att äta igen…

Kanske borde jag dragit öronen åt mig redan när jag fick reda på vad ”dagens” var; Bobotie, sydafrikansk köttfärslimpa med lammfärs, curry och äggstanning (!) men jag är inte den som är den tänkte jag, det är bra att prova nya saker och beställde glatt.
Nu är jag inte helt säker på hur Bobotie skall smaka, men det som landade på min tallrik hade en konsistens som dagsgammal havregrynsgröt – här krävdes inga tänder om man säger så – som smakade mer kardemumma än curry, tillsammans med rostad potatis och en rejäl klick aspartansöt mango chutney.
Om det är så den skall smaka så förstår jag inte riktigt hur detta har kunnat bli Sydafrikas nationalrätt!

Räddningen och behållningen av lunchen var de fantastiskt färska skumbjörnarna som bjöds till kaffet, full pott på dem!!

En reaktion på ”Hängmörad skumbjörnsfilé

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s