Bröllopsdag och påskfri veckomatsedel!

En sådan här brudtärna kan ju få vem som helst att ställa in bröllopet! Ryktena säger att mjölken surnade på alla gårdar runt omkring den lilla småländska kyrkan den dagen!

En sådan här brudtärna kan ju få vem som helst att ställa in bröllopet! Ryktena säger att mjölken surnade på alla gårdar runt omkring den lilla småländska kyrkan den dagen!

Igår hade min bror och hans fru bröllopsdag, 33 år om jag räknade rätt!

Jag var brudnäbb på det här bröllopet, en stor grej för en spattig liten 11-åring. Min klänning syddes av mamma eller moster, och för en gångs skull hade tyget inte tagit omvägen om att vara en gardin innan det gjordes om till klänning till mig, utan ”specialinköpt” för uppdraget.
Låter det konstigt tycker du? Du skall veta att hela 80-talet så sydde mamma kläder till mig i alla möjliga tygtrasor hon kunde hitta, så jag såg ut som ett vandrande vardagsrum – inte undra på att jag förblev okysst nästan in på 90-talet!

Klippas skulle man ju också inför denna stora dag, mamma släppte iväg mig och mina blonda änglalockar, med klara instruktioner om hur jag skulle hitta till Monas Damfrisering. Jag kom nästan fram, men slank in hos barberaren en trappa ner istället (hur skulle jag veta att det fanns två frisörer i samma hus, va?!) .
Barberaren var av den gamla gamla typen, ni vet, som har sax och kam förvarade i någons slags antiseptisk lösning, pelare som snurrar i rött och vitt för att verkligen förtydliga att här har du en man som också kan rycka in som fältskär och amputera ben och armar, skulle det bli krig. Ja, han gjorde det han skulle, hackade av håret och såg till att jag såg ut som en rejäl grabb när jag gick därifrån.

Mammi blev hysterisk när hon fick se mig, rusade Storgatan fram med skjortsnibbarna fladdrandes i fartvinden men fick snart ge sig, när Monas Damfrisering inte har sett till mig, och herrfrisören tyckte att ”det var det värsta hippie-hår på en pöjk han hade sett…”

Förevigad på bröllopsbilderna finns alltså världens fulaste brudtärna – bristen på hår gör ju att 80-tals glasögonen framhävs ännu tydligare och jag ser mer ut som en dresserad tam fluga än en söt lillasyster.

Och med detta i tankarna så är temat för veckans mat ”inte så snyggt, men bra ändå
* Pasta Putanesca
* Risotto med kycklingsaltimboca – ja, det går faktiskt snabbare än vad ni tror, man hinner med det en inte alltför hektisk vardag – känner du dig dessutom lite extra glam så skålar du med dig själv medan du vevar risotton och kryddar med saffran.
* Grön ärtsoppa, kanske inte så mycket mat i den, men det fixar vi genom att servera en våffla eller pannkaka som efterrätt!

Bara tre rätter? Ja, det kommer ju en påsk, och då vet vi ju vad det blir: #äggsillochlaxtillsdunästanspyr

4 reaktioner på ”Bröllopsdag och påskfri veckomatsedel!

  1. Synthen var en räddare, det håller jag med om, men den gjorde inte alltid livet lättare i en västgötsk småhåla där alla var raggare eller hårdrockare, hängde vid ”pinnen” vid korvmojen eller strögade i bilar långs Storgatan.
    Åh, vad jag ville vara med, och åh, vad glad jag är nu att jag inte fick!

    Gilla

  2. Vilken fullträff! ligger snorförkyld i soffan o har inte kunnat sova inatt, men storskrattar o känner ändå att livet är härligt när jag läser din blogg 😁👍 Slumpen förde mig hit, vilken tur för mig !

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s