Måndag hela veckan, måndag hela veckan lång…

7567346682_f70820ced8Ja, så känns det ju när man ger sig in i en vecka med fem (5) vardagar, vad är detta för strunt?! Både inspirationen och organisationen ligger nära nollstrecket.

Ja ja, att det kommer behövas middagar i det här hushållet under veckan bör väl ändå inte komma som en överraskning, hur gärna jag än vill tro att vi skall kunna leva på rosé och baconinlindade dadlar hela veckan, så det är lika bra att planera för de där middagarna, så att man slipper så och glo in i ett kylskåp där det bara finns ostskalkar och burkar med märkligt innehåll medans magen knorrar, barnen tjurar och försöka trolla fram någonting ätbart.
Eller som min gamle chef så fint uttryckte det ”failing to plan, is planning to fail”, och det vill vi ju inte bli anklagade för!

  • måndag – nudelsoppa med kyckling (eller utan för den delen)
  • måndag – får man erkänna, men Gud vad sugen jag är på en ”fish finger butty!
    Ja, man kanske måste va djupt rotad i den engelska matkulturen för att uppskatta den, men det är en matens kameleont som både kan vara en livräddare för en fattig student (kan tillagas med hjälp av enbart en brödrost) eller serveras på en posh Michelin-restaurang – jag har testat båda varianterna!
    Ni andra som tycker detta verkar äckligt kan väl göra något annat…
  • måndag –  i all enkelhet så kör vi pasta med bacon, grädde och ärter, en sån bra vardagsräddare
  • måndag – krämig risotto med citron, zucchini och cambozola. Fixa en god sallad med ugnsrostade tomater och nötter till, så gott så gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s