Hello, its Mello!

image

Recept: Rostad majsröra

En gång om året kommer de, säkert som amen i kyrkan, som migrerande fåglar som  signalerar att våren är här, som hemvändande studenter som kommer hem till jul och vill att allt är som vanligt.

vilka då kanske du undrar? -shhh, säger jag, skräm inte bort de skygga små liven som just nu smyger sig fram mot vår port, våra hippa småbarnslösa vänner, som i vanliga fall hänger på barer sent på nätterna och dricker fin-öl, sjunger i kör, instgrammar om sitt liv, lyssnar på okända band och cyklar vart de ska.

men en gång per år dyker de upp här för att gotta sig i familjetrams, käka tacos och ostkråkor och halvliggandes i soffan glo på Mello. Då duger inga långkok, chili på högrev eller hemmagjorda fajitas – nä, Santa Maria skall det va, så när barndomens skogaholmslimpa och prickig korv man kan komma lixom.

i år försöker jag fiffa till det lite med en rostad majsröra, vi får se hur det mottas av Svensson-traditionalisterna, men det här himla gott, och passar bra till sommarens grill också.

Rostad Majsröra

  • Rosta 1 stork burk avrunnen majs i stekpannan (ca 250 gr avrunnen vikt) tills den börjar få lite färg och börja lukta lite popcorn.
  • mixa majsen i en mixer eller med en mixerstav med 2-3 msk rapsolja och 1-2 tsk sambal olek plus lite salt
  • blanda majsröran med 2 msk créme fraishe

tada – det är klart!

2 reaktioner på ”Hello, its Mello!

  1. Mmm det lät riktigt gott! Men nää, inte ikväll. Nu ligger jag redan i soffan… Men en annan kväll, som tillbehör till nygrillat kött, rödvin och kvällssol ska det bli. Tack för tipset!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s