Kladdkaka är jävligt overrated!

imageRecept: Kladdkaka

Kladdkaka är jävligt overrated! Yes, det tycker jag. Bara namnet säger ju allt – kladdkaka!
Kladdig mat är ingen favorit hos mig, jag som får ångestattack bara barnen föreslår att vi skall göra chokladbollar, dreja eller måla med fingerfärg, i’m sorry, det funkar inte! (nu när jag skriver så inser jag att detta är nog den största enskilda faktorn till att jag inte har hund, om man säger så…)

…men, jag förstår ju att många andra tycker att just kladdkaka är det absolut smaskigaste man kan smacka i sig, till och med min egen avkomma svek mig förra helgen och krävde just kladdkaka på sin födelsedag. Jag försökte, jag trugade, jag kom med tjolahoppsanroliga förslag på andra bakverk, men den lilla 10-åringen stog på sig, ”fixa kladdkaka mamma eller betala min terapi forever”!

Gästerna tyckte att den var vansinnigt god, så receptet kommer här, servera med vispad grädde och hallonsås (1 pkt frusen hallon, 1/2 dl florsocker, koka upp – klart!)

Enkel kladdkaka (Räcker till ca 12 matglada vuxna)

200 g  Smör
5 dl strösocker
4 st ägg
2 dl vetemjöl
1,25 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Smält smöret.
  • Rör ner socker och sedan ägg i det smälta smöret.
  • Rör ner de torra ingredienser.
  • Häll smeten i en smord och bröad (jag ”bröade med socker”) pajform, ca 35 cm i diameter.
  • Grädda mitt i ugnen ca 20-22 min, den kommer vara ganska ”dallrig” när du tar ut den, men den stelnar medans den svalnar också, så få inte panik.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s