Publikregler sommaren 2014

Recept: Mexican Chili Bean Tortilla

Min matlagning kan nog liknas vid ett folklustspel sådär; en del populärkultur, en hel del genvägar, lite skåpmat tillsammans med lite nytt och sådant man känner igen sedan förr, lite buskis helt enkelt!

Men, gav mig i veckan iväg på lite folklustspel på riktigt, glada i hågen travade jag och svärmor iväg till Gunnebo för att se årets föreställning och råkade ut för ”publikgrannen från helvetet” och känner därför att jag måste dela med mig av några enkla förhållningsregler för publik, om vi skall få detta att funka och över huvudtaget kunna vara under samma tältdukstak i sommar.

  1. Tvätta håret! Tänker du inte tvätta håret utan tycker att det är ok att din kalufs luktar gammal kamel och skogskoja när du rör dig, se åtminstone till att resten av din uppenbarelse reflekterar din bristande hygien, så att man kan tänka ”där sitter en lusk, han sätter vi oss inte brevid”. Nä, det är falsk marknadsföring tycker jag att se prydlig och vårdad ut, och sedan lukta så mycket gammal hår så att personen bakom dig måste byta plats med sin svärmor för att inte börja gråta!
  2. Marching to your own beat? Bravo, det är alltid fint med människor som är starka i sin inre övertygelse, men när det gäller att klappa händer i takt med musiken så är det bra om man stänger av sin inneboende jazztomte och accepterar den takt som 99,99% av resten av publiken klappar i – snälla?!
  3. Publikveteranerna hade med sig egen fika att snaska på i pausen, tumme upp på den. MEN – äggsmörgås är ingen bra ide, och hör sen! Särskilt inte hårlukten från akt 1 blandar sig med äggmackornas svaveldoft i akt 2.
    Förslag på tyst och luktfri publiksmörgås är en wrap, med lite goa fyllningar.

Mexicansk chili bean tortilla: HowToWrap

1 hackad lök
2 finhackade vitlöksklyftor, finhackade
2 x 420g burkar pinto eller kidneybönor
4 mogna tomater
1 stor zucchini, tärnad
1 tsk (rökt) paprikapulver
lite chili eller cayennepeppar, så mycket eller lite som man tycker är gott
skvätt limesaft
2 msk hackade korianderblad
8 tortillas
isbergssallat
1 liten gurka, skuren på längden i med hjälp av en potatisskalare
2 dl gräddfil

  1. Stek löken i 2 minuter. Lägg 1 burkbönor och värme i ytterligare 2-3 minuter,  mosa i ihop bönorna och löken med en gaffel eller en snabb vända med stavmixern.
  2. Häll i resten av bönorna, tomater, zucchini, paprika och 5 msk vatten. På med locket och låt sjuda i 10 minuter tills röran tjocknar, rör om då och då.
  3. Smaka av med limesaft, salt och peppar, rör sedan i koriander.
  4. Fyll tortillas med chili bönor, strimlad sallad, skivad gurka och gräddfil, rulla ihop och ta med. Du kan göra rullen ännu matigare med riven ost eller lite strimlad kyckling.

Så, det var väl inte så svårt?

6 thoughts on “Publikregler sommaren 2014

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s