Holiday? I have been expecting you!

imageEtt två tre, på det fjärde ska det ske, på det femte gäller det… nu slår vi ihop jobbdatorerna, släpper tårna fria och anpassar oss ruskigt snabbt till ett liv på grönbete. Bloggen kommer att uppdateras sådär ofta, om och när wi-fi’n tillåter.
Maken tömmer ryggsäcken på gafflar som han har haft med sig till vårens matlådor, vis av erfarenhet. Otaliga är de flygplatser där vi har blivit stoppade i säkerhetskontrollen och blivit av med ytterligare ett av våra bestick! Att han ser ut som en brottsling på passbilden hjälper väl inte, förra passet var looken ”Mopedtjuven från Tuve” och i det nya passet är imagen uppgraderad till ”Vladimir, rysk eko-brottsling”.

Men livet på landet, eller i en self-catering lägenhet på Solkusten brukar också innebära taskigt utrustade kök (alla har vi väl använt de där konstiga konservöppnarna som finns i utlandet till både flasköppnare, vitlökspress och dörrstopp – sällan har man fått upp en burk med dem i allafall), torftiga skafferier och ingen diskmaskin.
Då behöver man något som kan göras enkelt och smidigt, i värsta fall med hjälp av bara en kastrull, en slö kniv, ett durkslag i metall som man alltid bränner sig på, och ett glas vin såklart. Och då gör vi

Räkpasta med gremolata

 • 175g pasta
 • 1 stor vitlöksklyfta
 • skal 1 citron och saft ½
 • liten knippa persilja
 • stor näve roccula om du har
 • 0,5 dl olivolja
 • klick smör (samma här, om du har)
 • 200g skalade räkor, råa eller kokta
 • nypa chiliflakes
 1. Koka pastan.
 2. Gör gremolatan under tiden; I en matberedare (eller för hand), finhacka vitlöken med citronskalet, persilja (ta med stjälklarna) och rocculan. Salta generöst, tillsätt olja och citronsaft och blanda till en smet.
 3. Smält en klick smör med lite olja i en stekpanna (eller i kastrullen när du har hällt av pastan), tillsätt räkorna och chilin och stek 1-2 minuter.
 4. Blanda ihop pastan, gremolatan och räkorna.

En reaktion på ”Holiday? I have been expecting you!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s