Våga vägra vardag!

”Ska det bli skoj att komma tillbaka till vardagen och börja blogga igen” var en fråga som jag fick. ”Nja, sådär, jag känner inte att jag har några kul recept eller händelser att dela med mig just nu” tyckte jag.”Nä, men du kan väl skriva om hur härligt det är att komma tillbaka in i vardagen, få lite rutiner och laga lite vanlig mat…”
Nä, på det vill jag verkligen säga att det tycker jag inte.
Jag förstår verkligen inte den här vurmen för vardag, jag troimager att jag skulle kunna leva resten av mitt liv i evig semester, där chokladcroissanter och mjölkigt kaffe är en utmärkt acceptabel frukost, vätskebalansen hålls i shack med hjälp av sangria och aperol, och det största bekymret är vilken slafsig solklänning man skall dra på sig idag.
Precis som man kan vara född i fel kön, så känner jag att jag är född i fel klass; att ligga längst fram på en yacht och guppa fram i Medelhavet känns som om det skulle funka alldeles utmärkt.

Men, vardagen tränger sig på som en objuden gäst, en party pooper, en gate crasher. Man kan nästan se med blotta ögat hur solbrännorna bleknar i kontorens lysrörsbelysning, bikinilinjerna växer ut (vilket vi inte ser med blotta ögat, nej tack!) och vi får göra det bästa av situationen – det är ju vi ändå duktiga på!

Moules marinière med grädde, vitlök och persilja är ett bra sätt att hålla kvar lite semesterkänsla under augustikvällarna:

1,75 kg musslor
1 vitlöks klyfta, finhackad
2 schalottenlökar , finhackade
Klick smör
1 dl torrt vitt vin (eller torr cider)
1,2 dl vispgrädde
handfull persilja, grovhackad

Tvätta musslorna i rikligt med kallt, rinnande vatten. Kasta alla som är öppna som inte stängs när du pressar lite lätt på dem.
Dra av skägget som sticker ut från skalet (samt skrapa bort ev. Havstulpaner som sitter på skalet) och sköljs musslorna igen för att avlägsna eventuella små bitar av skal.
Fräs vitlök och schalottenlök försiktigt i smöret (ev med bouquet garni, dvs persilja och timjan – med stjälk, samt lagerblad) i en stor kastrull stor nog att ta alla musslor.
Lägg musslor och vin eller cider, öka värmen, täck med lock och ånga musslorna tills de öppnar sig öppnar sig, 3-4 minuter. Ge kastrullen ett bra skak då och då.
Tillsätt grädde och hackad persilja och ta bort kastrullen från värmen.
Skeda upp i djupa tallrikar eller skålar och servera med massor av krispigt bröd.

En reaktion på ”Våga vägra vardag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s