Berglund! Va’ gör du?

imageJag hade en gång en chef* som hade som vana och managementteknik att ringa upp med jämna mellanrum, och likt en infanterimajor från skaraborgsk bondeadel gapa ut ens efternamn, det här fallet ”Berglund”, med följdfrågan ”va gör du?”

Man kan kanske tänka sig att detta var micro-zenbuddhism, en snabb påminnelse om vem man är och en liten liten stund för eftertanke, ”Vad gör jag egentligen och varför”, men effekten var oftast den rakt motsatta: Adrenalinpåslag och stresshormoner i en salig röra, man höll på att slå ihjäl sig på kontorsstolen när man gjorde honnör samtidigt som man kikade runt för att se om karln var där och såg vad man gjorde eller inte… Jag insåg snabbt att det funkade bäst att på lika bred skaraborgska tjoa tillbaka ”Vad tror du?”.

Skulle jag ringa upp dig just nu och fråga vad du gör, och svaret blir ”ingenting”, så har jag en idé – gör lite röror! Några goda röror kommer att piffa veckans lunchlådor och göra just din låda till föremål för kollegornas avundsjuka blickar. Gårdagens rester förvandlar rörorna, likt Askungens goda fe, till något man kan ta med sig till en bal på slottet. Ditt kokta ägg med burkmajs och tonfisk kommer att framstå som en kulinarisk triumf.

Tror du mig inte? Testa själv!

Majsröra, Aji, Hummus, Tapenade, Pesto, Tzatziki eller något annat gott som du gillar.

  • Nej, det var inte Bert Karlsson

2 reaktioner på ”Berglund! Va’ gör du?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s