Paraply = farliga grejer!

Paraplytiderna är här igen, och det finns ju många kategorier av paraplyister:

  • de, som liksom jag, alltid har paraplyet någon annanstans, aldrig där det behövs.
  • De som har ett ynkapytte paraply, som inte på någotsätt skyddar mot regnet, men antagligen ger dem en känsla av att slåss mot vädrets makter med sitt svärd, lite ”Thor, lite ”game of thrones”, lite ”Ivanhoe” sådär.
  • imageDe som vägrar paraply och satsar på en rejäl sydväst (fördelen med sydvästen är ju nackdelen, om man säger så…), kanske har de en pipa längst ner i väskan, hänger i skärgården och går kvällskurs i ”bohuslänska för utbölingar” på folkuniversitetet.

Alla dessa typer är ofarliga och sällan en källa till irritation, men sedan har vi ju ”den omedvetna paraplymarodören” usch! Som tvärstannar, gärna precis i en dörröppning eller ett steg utanför spårvagnen, och inte bara orsakar en mänsklig pile-up men också smäller upp sitt paraply i ansiktet på kön bakom utan förvarning. Vi stötte på den här typen igår, som dessutom hade ett raffinerat litet extranummer- ett kokett snurrande och svingande med paraplyt, som för att verkligen säkra att ögonen stacks ut på alla inom räckhåll.

Eftersom syndafloden verkar vara här, eller i Skåne i allafall, så slipper ni fundera på vad ni skall laga för mat medans ni spikar ihop er Ark, och samlar ihop två och två av varje djur – ska vi enas om att vi struntar i att ta med oss fästingar den här gången?

  • Ugnspannkaka är sådär schysst mat, som bara behöver en bunke, en form och en visp = pyttelite disk för en gångs skull
  • Fiskgryta med saffran och fänkål, det smakar lördag det!
  • Risotto med svamp, vi som inte plockar och lägger upp bilder på vår gyllene skörd på fejjan, vi plockar på Hemköp och är nöjda med det.
  • Grekisk kyckling (recept nedan)

750 gr. Färskpotatis, skivad i tjocka skivor, 8 kycklinglår med ben och skinn, 300 gr. Körsbärstomater, 100 gr. Svarta oliver, oregano (helst färsk eller fryst, men torkad går bra det med), 200 gr. Fetaost, 2 msk rödvinsvinäger.

sätt ugnen på 200 grader, lägg i potatisen i en ugnsform och lägg kycklingen ovanpå, häll på lite olivolja och salt & peppar. In i ugnen 30 minuter. Lägg på tomater, oliver, oregano, vinäger och feta och tillbaka in i ugnen ytterligare 30 minuter – klart! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s