Gratis är gott!

Så tänkte studentskan när föräldrarna var på besök och beställde en av varje på menyn, eller i alla fall kändes det så när notan kom…image

Eftersom vår äldsta förmågan har beslutat sig för att bosätta sig på östkusten så får man se mycket spännande på sin resa tvärs över landet: garaget med skylten ”tysk restaurang” känns lika kittlande varje gång, ”24:ans Presentbod” med sina exotiska plastdjur i naturlig storlek utanför lockar och tyvärr missade vi sommarrodeln den här gången med.
En stor del av resan gör man på så kallad 2+1 väg, och där låg vi och tryckte bakom en vägarnas spelevink under lång tid. Denna automobilernas lustigkurre, skojfriske skämtare hade en alldeles egen taktik för att den här typen av väg; när det var enfiligt kröp vi fram under hastighetgränsen, kön slingrade sig fram och alla var beredda att gasa på så fort det blev tvåfiligt, men se – det funkade icke!! Nej, får då jäklar blev det plattan i mattan, inte en jävel kom förbi fram tills nästa enfilssträcka, varpå han lättade på gasen igen och cruisade fram! Jag borde lagt tiden på att planera veckomatsedeln men istället stressade jag, gnagde jag på ratten och svor högt, till ingen nytta.

Nej, och utan veckomatsedel så blev måndagens middag ett bevis på hur trist det blir utan planering – fiskpinnar och påmm fritt… Efterrätt med stekt färsk ananas, grekisk yoghurt och honung blev i alla fall en liten ansats till att försök att pigga till det 🙂

Resten av veckan blir det:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s