Veckomatsedel v 43 2014 – Borta bra, men hemma är rätt ok det med!

imageRecept: Fuskigt snabb fisklasagne

Borta bra men hemma bäst… Tjatade på maken att vi skulle åka på lite love-holiday själva, kollade priser på flyg och hotell i Pisa och var väldigt pepp på lite aperol, italiensk glass och solbrillor på. ”-Då bokar jag”, hojtade maken och jag hade väl inte hängt med i samtalet riktigt utan var helt inställd på att vi fortfarande talade om Pisa.

Men nej, helgen har tillbringats, med barn, på ”the Reef” i fredrikshavn, och för er som är lyckligt ovetande om vad detta är för ställe kan jag bara säga att det är platsen där bukfetman får ett ansikte!

Så istället för att äta pasta vid ett italienskt torg så provade vi hotellets buffé, åkt vattenrutschkana 40 gånger och försökt undvika att svälja poolvatten!

Funderingar man har efter en sådan här helg är:

 1. Varför anser folk att man kan sluta uppfostra sina barn så fort de lämnar hemmet?
 2. Och om man inte har barn – varför i hela friden spenderar man en helg på the Reef?
 3. Mängden med öl (mycket) som serverades i plastglas runt poolen står inte i paritet med antalet toalettbesök (väldigt få) man ser folk göra…

Så vi ser fram mot lite mer hemlagat denna veckan, och inte så mycket friterat om man säger så…

 • Kryddiga nötfärsbiffar med rostade rotfrukter
 • Tomatsoppa med parmesanpinnar. Till efterrätt så gör vi risotto med mjölk istället för buljong, blandar i mascarpone på slutet och serverar med kompott, bär eller äpple
 • Kalops, jorå, den gamla gudingen gör sitt återtåg in i höstköket nu när vi inte kan neka att hösten är här för att stanna
 • Fisklasagne

  • inte så tidskrävande som du tror. Använd färska lasagneplattor, montera ihop lasagnen i djupa tallrikar, gratinera snabbt i ugn med lite ost på = klart! och alla tycker att det ser grymt snyggt och restaurangaktigt ut.
   (Fräs paprika, lök, vitlök, zucchini, häll på krossade tomater, fisk/skaldjur och créme fraishe med tomat/basilika smak, vips har du såsen till lasagnen klar)

2 reaktioner på ”Veckomatsedel v 43 2014 – Borta bra, men hemma är rätt ok det med!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s