Veckomatsedel v 44 2014 – Jag har ingenting att ha på mig…

Jag kanske kan få dottern att designa mig en ny garderob?

Jag kanske kan få dottern att designa mig en ny garderob?

Visst är det lite tröttsamt med folk som alltid ser så där slarvigt eleganta ut, de har satt på sig va fan som helst, slitit till sig en trasa och slängt runt halsen och ser chica och eleganta ut, lite filmstjärneaktiga ut och man känner sig alltid fel och trist bredvid dem.
Jag – som min mamma sa var en ”skitmagnet” – har aldrig lyckats med det där slarvigt eleganta, utan när jag väl har suckat klart framför garderoben, slitet åt mig något i rena paniken så ser det just så ut, panikigt, det ser bara slarvig ut, ingen elegans alls. En trasa ser ut som en trasa, linnebyxorna ser ut som jag har sovit i dem och bilden jag ser i spegeln är inte den jag hade hoppats på…
Efter att ha varit på resande fot de senaste dagarna, konferens och en weekend i Köpenhamn (jag vet, jag verkar inte få nog av Danmark just nu) där jag för att minimera packningen fick planera outfits så har jag insett att detta är lösningen, att planera veckogarderoben på samma sätt som matsedeln, och sedan inte avvika en millimeter oavsett väder och vind.

Så veckans outfits matchas med den här matsedeln:

  • Vegetarisk curry med sötpotatis
  • Ribollita – en toskansk soppa med bröd och grönkål. Grönkål är ju trendigt och inne just nu, en superfood från forntiden så ni kommer vara så trendiga att det växer ut ett hipsterskägg medans ni äter!
  • Kokt blomkål och skinksås, gud vad jag hatade det när jag var liten, och helt plötsligt tycker är helt ok, så nu är det dags att låta nya generationer ta över stafettpinnen och avsky rätten, barndomen behöver lite sådana minnen också
  • Tuna paste bake – tonfisk i tomatsås, blandas med kokta pastarör, riven ost över och gratineras i ugnen, det går ned det med!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s