Middagsbjudningarnas moder Teresa…

Oimageansenlig men väldigt väldigt god, så är den supersnabba och supergoda pastan, den här gången upphottad med orökt pancetta och rostade pinjenötter.

Att det är en hit vet man när gästerna sjunger ens lov och  svågern som vanligtvis äter som en fågelunge lassade i sig tre portioner! Sedan tycker jag att det är märkligt hur mycket disk det blev, när man bara använder en gryta och en långpanna… Vem fasen drog fram alla glas?

Till 6 portioner rostade jag 30 vitlöksklyftor tillsammans med 180 gram pancetta och 40 körsbärstomater i 225 grader i 12-15 minuter (jag körde med grillen i ugnen), blandade sedan ner en påse (400 gram) frusen bladspenat och tillbaks in i ugnen tills spenaten är genomvarm, ca 2 minuter. Blanda i den kokta pastan, häll över rejält med riven parmesan och rostade pinjenötter – servera direkt ur långpannan för minimalt med disk och den rustika känslan… mamma Mia så gott. Sedan får man passa sig lite när man lassar över pastan i långpannan, är man inte försiktig eller har förkläde så kan det hända att man skvätter ner hela magen på den nya tröjan, och det vore ju trist..

 

noterar ni att bordet har fått sig en höststyling, tjusig vaxduk va?

 

2 reaktioner på ”Middagsbjudningarnas moder Teresa…

  1. Så gott det låter! Måste provas!!
    Jag känner verkligen igen mig i tröjskvättet! Kanske ska vi nominera den till ”veckans fläck” i det nya städprogrammet i svt1?! 😜

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s