Sista julstressfria veckan startar nu!

Recept: Piperade eller Ranchos Huevos

Njut mina vänner denna veckan, för det är den sista innan PCW-hetsen drar igång och lägger sig som ett knäckkletigt täcke över resten av 2015! PCW? Pre Christmas Weeks förstås.

Julångesten anfaller!

Julångesten anfaller!

Njut över att inte behöva dricka glögg på arbetstid eller försöka medla i årsgamla släktfejder om var julen skall firas och om klapparna skall öppnas före eller efter Kalle (före!).
Njut av att du inte tränger dig fram på Åhléns kvällen innan skolans julfirande i jakt på ett lucialinne (som du trodde du visste var det fanns) och att du sedan kl 2 på natten inte behöver sy om spökdräkten från halloween till ett lucialinne, vilket gör att årets juluppsättning har 10 lucior och ett spöket Laban med glitter på sniskan.

nä, så denna veckan håller vi käft om allt som hör julen till, fnyser åt pyntet vid kassan på ICA och låtsas som om ingenting!

  • Pasta med chorizo, tomat och roccula
  • Eftersom vi har lax i frysen så blir det rökt lax med dillstuvad potatis
  • Eftersom jag skall på AW mitt i veckan får far och barn i huset klara matbestyren själva till sin stora lycka… Kanske blir det korv? Kanske till och med ”falukorv tournedos” som jag såg på menyn på ett stadshotell i en mellansvensk stad, det ni, det måste vara det finaste biten på korvfilén det!!
  • pancetta- och paprikapiperade. Det är roligt bara att säga det högt, nästan som ”sju sjösjuka sjömän…”. Tycker ni att det är för mycket av en tungvrickare så kan ni kalla dem Ranchos Huevos istället.

Piperade eller Ranchos Huevos

är en baskisk rätt med grön paprika, lök och tomat (grönt, vitt och rött som den baskiska flaggan) som kokas samman och kryddas med chilipeppar. I min version så steker vi med pancetta också, och gör sedan små gropar i röran där jag knäcker ner ett ägg per person, väntar 7-10 minuter tills äggvitan har stelnat, strör sedan över massa färsk persilja… Voilà

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s