Sitta på höga hästar är en sak!

Why the long face said the bartender to the horse...

Why the long face said the bartender to the horse…

Att ramla av är en annan!
Jag har skaffat mig en hobby. En gång i veckan kränger jag på mig tajta ridbrallor (ingenting man vill bli sedd i utanför stallet i), trycker ned hjälmen på skulten och klänger mig upp på en vanligtvis tålmodig krake vid namn Curre. Det är vansinnigt skoj, men också ett bevis på att kroppskontrollen inte har blivit bättre med åren. Och igår så hade jag mitt platta fall… Vad hände? Jo, det klassiska – hästen misstar något oskyldigt ljud för en möjlig tiger, flyktbeteendet slår i taket och drar i full kareta rakt mot ridhusvägg…. medelålderskvinna med tveksamt balanssinne gör en bakåtvolt och agerar jordfräs.

Jag släpar mig idag runt på jobbet och funderar på om jag kan få vaktmästaren att göra en tillfällig rullator av en skrivbordshurts och en stol? Jag förbannar att mitt rum ligger allra längst bort från kaffemaskinen och ingen av mina kollegor verkar förstå att de skall komma in med en kopp i timmen så jag slipper röra mig.

Sanningen är den att hästjävlen aldrig mer kommer få ens en äppelskrott av mig, utan nu blir det äppelkaka till mig själv för hela slanten!

Toffee&äppelkaka (12 bitar, hur många det räcker till vet ni bäst själva…)

 • 3 ägg
 • 2,5 dl socker
 • 2,75 dl vegetabilisk olja
 • 2 tsk vaniljsocker
 • 6,25 dl vetemjöl
 • 1 tsk salt
 • 1 tsk bikarbonat
 • 0,5 kg hackade och skalade äpplen
 • 120g hackade pekannötter

kolasås

 • 125g smör
 • 0,6 dl mjölk
 • 3 dl mjukt brunt socker (farin blir finemang)
 • En nypa salt

Sätt ugnen på 175 grader

Vispa äggen till ett skum, och vispa sedan succesivt ner sockret och sedan oljan. Rör sedan ihop de torra ingredienserna och blanda ned i äggsmeten och vänd till sist ned äpplena och nötterna.

Grädda smeten i en smord form, ca 25 cm i diameter i 75 minuter. Låt kakan svalna i 10 minuter innan du tar den ur formen.

För kolasås så rör du ihop alla ingredienser i en kastrull och låter koka i3 minuter under ständig omrörning.
Skeda sedan över kolasåsen över den varma kakan.

2 reaktioner på ”Sitta på höga hästar är en sak!

 1. Pingback: Soppa på en spik! | Kokerskan Ruts barnbarn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s