Den här matsedeln är för dig Frank!

Systern skall ge sig tillbaka in i arbetslivet efter en lång och kämpig sjukskrivning. Min svåger kommer att stå för matlagningen under veckan och jag lovade en matsedel som krattade manegen lite för honom, enkelt och med få råvaror – och med så låg felmarginal som möjligt.image

  • Shepherds pie, köttfärs med topping av potatismos. Skall egentligen göras på lammfärs, använder man nötfärs så blir det ‘cottage pie’ istället.
  • Spättafiléer med kräftfyllning. Mixa kräftstjärtar, Philadelphiaost och dill, lägg en klick på varje filé och rulla ihop. Lägg i en ugnsform, häll på lite grädde och gratinera i ugnen. Servera med pressad potatis.
  • Pasta med lite av varje. Jag brukar köpa en förpackning med lite parmaskinka/salami/saliccia och så där, ni vet nog vilken jag menar? Skiva köttet, fräs i panna med lite olivolja tillsammans med vitlök, släng i halverade körsbärstomater, kapris och vitt vin. Låt koka ihop och blanda  ner i spagettin och servera!
  • Vi tar en nostalgitripp ner i minnenas arkiv och satsar på 70-tals favoriten ”varm macka med svampstuvning”! Med en god sallad blir inte detta en dålig kvällsmat, glöm bara inte att skölja ned den med en mellanöl medans du spelar Lill-babs ”Leva livet”!

2 reaktioner på ”Den här matsedeln är för dig Frank!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s