Hej hej 90-tal

Recept: Örtaioli

Vaimager lite oförhappsat på popkonsert igår, en spelning med gamla ikoner  från 90-talets musikliv. tja, vad säger man?

Det var fler än jag som tänkte att en trip nerför memory lane kunde vara en kul ide och likt indiepopens björndjur vaknade de gamla fansen till liv och vallfärdade från Floda, Lindome och andra ställen i provinserna som nu är utgångspunkten för de som tidigare aldrig gav sig längre österut än Linnégatan.

Många ansikten som jag kände igen, men inte riktigt kunde placera – var det en gammal vän eller fiende som man såg, förklädd till sin egen förälder? En gammal adonis dök upp, då; smalhöftad camel-rökande och cool bakom sin pop-lugg, nu; nyfunnen bror till bröderna Bronett…

vad åt man då på 90-talet? Eftersom jag tillbringade för mycket av min vakna tid på rockklubben Underground/Kompaniet, där ”wokad pasta och grönsaker med örtaioli” var stående på personalmatsedeln, så vill jag dela med mig av den här matupplevelsen. Ät den gärna 5 dagar på raken för den rätta känslan…

 • 4 dl rapsolja
 • 1 dl färsk örter, dragon, persilja, basilika
 • 2 vitlöksklyftor
 • 2 äggulor
 • 1 msk dijonsenap
 • 1 msk vitvinsvinäger
 • ½ tsk salt
 • 1 krm grovmalen svartpeppar

Mixa vitlök och örter i en mixer. Blanda ihop med  äggulor, dijonsenap, salt och peppar. Mixa ihop. Tillsätt den rumsvarma oljan försiktigt medans du vispar tills det bli majonäs. Häll till sist i vitvinsvinägern. Blir den för tjock så kan du försiktigt hälla i lite vatten. Servera en rejäl klick till wokad fjärilspasta med grönsaker i (zucchini, svamp och paprika vill jag minnas att det va).

Konserten? Nja, det lät rätt illa och sångaren såg ut som Kicki Danielsson!

Ps, veckomatsedeln kommer tillbaka efter jul!

2 reaktioner på ”Hej hej 90-tal

 1. Avancerad örtaioli! Jag blandar helt enkelt persilade och majo till denna klassiker:) Ett tillägg vill jag göra: Solrosfrön tycker jag var en viktig ingrediens i pastawoken! 🙂 Wokar också i solrosolja.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s