Vi har bara varandra…

imageUpptäckte häromdagen någon har valt att avfölja KRBB bloggen och min värld krackelerade lite lite.
Ingen förvarning, utan helt plötsligt slut utan den minsta förklaring och ingen möjlighet till en exitintervju, relationsterapi eller delad vårdnad. Hela kvällen så låg jag och stirrade framför mig, rannsakade mig själv, försökte komma på vad jag har gjort eller inte, gav jag för mycket eller för lite, var gick det fel i vår relation – tyckte du att jag bara skrev om mig mig mig, och glömde av dig, var det så?
Så även om jag vill uttala en förbannelse över dig som lämnade mig i stil med ”må dina morötter alltid skrumpna i kylskåpet, låt grädden surna och må ditt kök alltid lukta stekos” så gör jag inte det.

Nä, till oss alla andra, vi som fortfarande är ihop, så kommer här det bästa receptet ever! Eller, det kanske är att ta i, men namnet; bara namnet gör att man vill slänga sig in i köket, vispa, knäcka ägg och veva ihop en Kaiserschmarrn, självklart i motljus och lite lätt i slow motion med musiken från ”Triumfens ögonblick” i öronen.

Och står ni bakom någon i kassakön som luktar matos och har korgen full med Dafgårds färdigmat, då vet ni vem det är…

3 ägg
nästan 1 dl mjölk
nypa salt
1,5 dl mjöl
russin om man vill
0,75 dl socker

Separera äggulor och äggvitor och vispa vitorna till ett mjukt skum (inte så hårt som till maräng). Vispa äggulan och rör i de övriga ingredienserna. Vänd försiktigt ner de vispade äggvitorna.
Stek smeten (ja, alltihopa) i smör på medelvärme i en stor stekpanna. När kakan börjar stelna så gör du ett tappert försök att vända den, stek 1 minut till på andra sidan och riv sedan itu pannkakan med två gafflar och fortsätt stek till allt är gyllenbrunt, ca 2 min.
Strö över florsocker och servera med bärkompott eller stekta äpplem

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s