Uddevalla och midsommarutmaning

Recept: Blomkål- och hasselnötscarbonara

Roligast den här helgen, som kanske inte ligger på någon topp hundra lista över festliga helger måste jag erkänna, vimagear när vi tittade på P3 Guld-galan och en av de ”festliga och lagom provocerande” programledarna tog ifrån tårna med en kittlande harang om att folk googlar sex på internet, något i stil med ”free sex, MILF, dirty, spank the monkey i Uddevalla”…
Vi drog en gemensam inåtsuck i TV-soffan som i stort sett sög ut all luft ur rummet, stirrade uppfodrande på varandra och väntade på den efterföljande frågan från den yngsta förmågan och jo men visst, där kom den – ”Var ligger Uddevalla?”.

Men jo, jag har bestämt mig för att anamma utmaningstrenden som flyger runt på Facebook för att bli en bättre och skojsigare människa; 100 bla bla bla innan midsommar . Men, face up, 100 träningar kommer inte att ske, lika bra att vara ärlig och 100 glas vin innan midsommar – va, är det ens en utmaning? Om ni inte menar max 100 glas, för annars kommer jag att varva spelplanen, som en vindrinkande Babe Ruth.
Nope, KRBB står för utmaningen ”100 nya recept innan midsommar”, en del av recepten kommer du att hitta här; några är nya för mig och några är nya för dig. Så lite nytt, lite gammalt, lite blått och lite lånat… nej, förresten, det var något annat det:

• Bön och kycklingsoppa; koka svarta bönor, buljong, kyckling, krossade tomater tillsammans med lime, spiskummin, chili och koriander, servera med mer koriander och fetaost!
Paprika och pancettapiperade, alltid lika kul att säga. Tänk sju sjösjuka sjömän… Sex laxar i en laxask…
• Fisklasagne
• Blomkål- och hasselnötscarbonara

Blomkål- och hasselnötscarbonara

700 gr blomkål, i små buketter
Färsk timjan om du har, annars torkad
100 gr grovt hackade hasselnötter
300 gr penne pasta
100 gr riven parmesan
2 vispade ägg
2 msk creme fraish
Hackad persilja

  1. Mixa blomkålen med olivolja och timjan och lägg i en ugnsfast form. Rosta i ugnen 200 grader i 20 minuter, sprinkla över hasselnötterna och rosta i ytterligare 5 minuter.
  2. Koka pastan, och spara 1 kopp av kokvattnet, och häll tillbaka pastan i kastrullen.
  3. Häll i blomkålen och nötterna i pastan, och rör sedan i ägg, creme fraish, ost, 0,75 dl kokvatten och persilja. Blir såsen för tjock så späd med lite mer kokvatten.

En reaktion på ”Uddevalla och midsommarutmaning

  1. Pingback: Veckomatsedel v 19 – Är du gravid? Ska vi äta det där? | Kokerskan Ruts barnbarn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s