Familjen tokfrans på lokal

Recept: Cashew Chicken

Av en outgrundlig anledning så hamnade vi på en av stadens kinakrogar i söndags, inte något av de fräscha hippa ställena utan en av de gamla originalställena med ”ät allt vad du kan från grytorna med oidentifierat innehåll”, fågel fisk eller mittemellan i i sitt rätta element. Man känner sig lite som flugor som lockats in i en köttätande blomma som inte får komma ut innan man har ätit sig genom buffén. image

Efter tvåtusen E-nummer och ett stort glas dispensercola blev de här två helt stissiga, skämde ut oss andra och störde alla andra stackars restaurangbesökarna som också hade gjort misstaget att lockas in.

Ryktena säger att på 70-talet så var kinakrogarna i Sverige de näst största konsumenterna av nyponsoppa efter dagisarna, jodå, så gör man sötsursås, lite nyponsoppa, en gnutta vinäger, en räka eller två, ”Bobs your uncle” och du har lunchen fixad…

Så, slår suget till så föreslår jag att du grejar din egen buffé, börja med Cashew Chicken, 10 min. från början till slut!

450 gr. Kycklingfile i bitar
1 äggvita
1 tsk sesamolja
2 tsk maizena
3 dl vatten + 1 msk raps/majsolja
100 gr cashewnötter
1 msk risvin, eller sherry
1 msk soya
2 strimlade vårlökar

Blanda kycklingen med äggvita, sesamolja, maizena och salt och låt stå kallt i 20 min.
Koka upp vattnet + oljan, lägg i kycklingen och koka tills kycklingen har blivit vit, ca 4 minuter och häll av. (Det här kallas för ”velveting”)
Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna eller wok tills det blir rejält varmt, lägg i nätterna och stek 1 minut. Häll på risvinet/sherryn, soyan och kycklingen och stek/woka i 2 minuter.
Sprinkla över vårlöken och servera genast.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s