A trip down memory lane

studentskans födelsedagRecept: Pastasallad

Ah, 90-talet, minns ni? Man skämdes inte när man hade magtröja, utan var fashionabel och hipp som tusan. Kroppsdelar kom inte i självsvängning när man dansade loss och läsglasögon visste vi inte ens vad det var… När jag var på krogen härom senast så hade de läsglasögon brevid drinklistan för oss skumögda besökare – ”thats my people” tänkte jag och ryckte till mig ett par hornbågade på svagaste styrkan… helt över gränsen är man ju inte än.

Jag vet också att när jag köpte hårfärg i min ungdom så läste jag på förpackningen ”bra täckning på grått hår” och jag fattade ingenting, va? Om man är så gammal så att man har gråa hår så färgar man väl inte håret… ha ha!

Undra vad jag hade sagt till mitt eget yngre jag om jag hade fått träffa henne? En sak som jag är ganska så säker på är att mitt yngre jag hade skitit högaktningsfullt i vilka råd och visdomar
jag hade gett henne, antagligen hade hon inte ens lyssnat innan hon med en cigg i ena handen och en öl i andra hade vänt sig om och spanat efter någon annan mer intressant att prata med.

Men, att mitt festande yngre jag fick i sig en hel del pastasallad under 90-talet, det kan vi var övertygade om. Man kunde ju inte gå på en fest, en student, bröllop eller dop utan att det bjöds på en käck pastasallad, säkerligen finns det någon som minns att de har ätit detta även på julafton.
Hade man otur så vad det bara en trökvariant; pastaskruvar med majs och ärtor i, kanske lite tonfisk också, men ibland glimrade någons mamma till och man kunde få både soltorkade tomater (aaaah, vad vi tyckte det var spännande och exotiskt) och fetaost (lite lite granna brukade vara smulat ner i salladen). Som man fnissade åt att feta betydde ost så egentligen sa man ju ostost när man sa fetaost och till sist några oliver… Ruccola visste vi inte vad det var, det hette fortfarande senapskål och var lika ohippt som träskor!

Pastasallad är ju inget som känns särskilt spännande längre, men när vi firade 20-åringen så dankade vi av den gamla 90-talsfavvisen fast i lite mer modern tappning.

Pastasallad

Gjord på tortellini med spenat och ricotta blanda i rödlök, roccula, rostade tomater och paprika, oliver, fetaost, gurka och avokado, go’ olivolja och hembakad foccacia så var det inget att skämmas över!

Till detta serverade jag också några schyssta 90tals-dansmoves i köket till barnens förskräckelse.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s