Destination: my life

Tur och retur IOR, spännande!Inte undra på att veckan har känts märklig, jag är ju inte ens med på bussen, som det så klatschigt heter på ”management-lingo”. Det var en ny upplevelse, att livet passerar revy har man ju hört, men att det passerar på en buss… Så jävla typiskt, mitt liv levererar inte en liten buskisrevy, utan livet skuttar på en buss, glömmer mig och far iväg ut på rackartyg.

Eftersom jag nu är kvar här, i mysbrallan och väntar på att livet skall återvända så passar jag på att greja ihop en supergod blodapelsintarte – inget jäkla rödapelsintönteri här inte. Kakan är superdupergod, men ett varningens ord, tar ni med en bit för att muta chefen med vid lönesamtalet så är det bra att ni ser till att ni inte ger hen biten med det pinsamma hårstråt i, jobbigt för alla inblandade och gör inte mycket för löneutvecklingen.

Kakan kan verka lite pillig att göra, men hoppa då över att göra ett så märkvärdigt pajskal utan gör ett vanligt enkelt, eller köp färdig deg, det är fyllningen som är f**king ACE!

4 stora ägg, plus 2 äggulor (äggvitorna som blir över fryser ni in, bästa marängen gör man på äggvitor som har varit frusna, så det blir Pavlova nästa helg!
175g strösocker
200g crème fraîche
zest från 2 blodapelsiner, plus 3dl juice (= 3 blodapelsiner)
saft från en citron
lite florsocker

För degen
250g vetemjöl,
120g kallt smör
100g florsocker
1 stort ägg, delat i vita och gula
1 tsk vaniljextrakt
Zest 1 blodapelsin

Gör först degen. Kör mjöl, smör, florsocker och 1/4 tsk salt i en matberedare och tills det inte finns några smörklumpar. Lägg i äggula, vanilj, apelsinskal och 2 tsk kallt vatten, och kör tills degen klumpar ihop. Linda in plastfolie och låt vila i kylskåpet i 30 minuter. (Passa du på å vila lite du med, ta en kaffe och en tidning och lägg dig i soffan, det är du värd!)
Kavla ut degen på mjölat bakbord och klä en pajform, ca 23cm stor. Pricka med en gaffel och grädda sedan i ugnen på 200 grader i 15 minuter tills gyllenbrun och knaprig.
Låt pajskalet svalna i 5 minuter, vispa äggvitan med en gaffel och pensla sedan hela pajskalet med äggvitan och grädda i ytterligare 2 minuter – supertips för det hjälper pajskalet att inte bli helt soggigt när det blöta fyllningen hälls i.

imageSänk ugnsvärmen till 160C. För fyllningen, vispa ihop hela ägg och äggulor, vispa i strösocker, crème fraîche, apelsinskal och juice, och citronsaft. Häll i fyllningen i degskalet och grädda i 35 minuter tills det bara är lite wobbligt i mitten.
Låt svalna i rumstemperatur, därefter i kylskåpet 1 timme.

Pudra med lite florsocker, servera med vispgrädde – tada!!

En reaktion på ”Destination: my life

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s