Äckligt och fult!

Färgen var ju ok iallafall

hittade ett recept på ”lime and polenta cake” signerad Mary Berry, den lilla skinntorra juvelbehängda tanten som är en av domarna i hela England bakar. Receptet var en av hennes favoriter och lät så sjukt gott, så jag laddade i flera veckor innan jag fick tid att jazza loss i köket.

pilligt var det, men jag skållade och hackade mandel, klämde ut limejos och kokade en ”syrup” att gotta kakan med ordentligt!

resultatet? Ja, ni ser ju själva… Det som väl lossnade ur formen föll isär och gick inte ens att slänga i ett stycke, och smaken – fy satan så vidrig, som en semla som du hade kört i mixer med mannagrynsgröt och lime! Nä, det receptet delar jag inte med mig utan bränner på bokbålet.

#maryberrygotohell!

3 reaktioner på ”Äckligt och fult!

  1. Usch så surt det känns när det blir så där dåligt, polenta testade jag i något för många år sedan, konstaterade att jag kunde vara utan just polenta. Stärkande kram till nästa bakstund. 🙂

    Gillad av 1 person

      • Jag tänker inte skriva på någon protestlista mot ditt beslut. Imorgon ska jag baka något smaskigt till fikat att ha med till landet i helgen. Igår bakade jag bröd med surdeg, jag tyckte jag var väldigt smart, köpte en sån där burk med rågsurdeg finns med vete också. Den bakade jag bröd med enligt konstens regler, tog en redig bit av degen och la i en glasburk med lock i kylskåpet. Gissa om det bubblade och växte … Efter några dagar rörde jag ner 1 msk mjöl och 1 msk vatten, ibland lite mer vatten. Så var det bara att baka surdegsbröd igen och upprepa det hela. Tycker det är ett himla lätt sätt att hantera surdegen, tidigare har jag startat upp egna, väntat och rört om, ibland har det gått bra och andra gånger blev det ingen surdeg.

        Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s