Veckomatsedel v 13 2015 – Hej hej måndag!

Taskig sommarfrilla

Taskig sommarfrilla

Recept: Pasta med brödsmulor (pangrattato)

Då är vi tillbaka från skidsemestern – hej hej vardag, vad fint av dig att dyka upp, typ. Maken tror att jag har lite resandeblod i mig, jag tycker att det är super att vara på resande fot så efter att ha sovit en natt i den egna sängen och gått på den egna toaletten (erkänn, det är höjdpunkten med att komma hem) så känns det lite ”jaha, och nu då…?” och jag har redan börjat googla och drömma om nästa grej. Att stora kissen välkomnade mig genom att riva och bita mig gjorde ju inte att jag kände mig mer välkommen.

Sommarsemestrar vinner vanligtvis på alla punkter utom en – mitt hår! Fjällens torra luft kombinerat med mössa största delen av tiden gör att jag för första gången närmar mig drömmen om rakt, lätthanterligt och väluppfostrat hår, medans saltvatten och sol gör att mitt hår självtorkar i en ful och missklädsam liten krull på hjässan, som en liten kolott av persianpäls, inte den looken som jag strävar efter. Men tills dess är det lång tid, så vi håller planeringen i det korta perspektivet och satsar på veckomatsedeln istället:

 • Leta reda på chinese 5 spices i närmaste kryddaffär, ett måste för den rätta smaken när du ska göra nudelsoppa, då kan du koka soppa på en spik nästan;
  lite buljong, grönsaker, nudlar och en snutt tillagad kyckling, chili, vitlök, soya å 5 spices.
 • Pizza egg florentine – gör egen deg eller köp färdig, jag dömer ingen. Toppa med tomatsås, vitlök, spenat, mozzarella och parmesan, och ägg såklart!
 • Enkel vardagslyx får du med saffransrisotto med ärtor, räkor och musslor. Kom ihåg att smaken blir ganska så koncentrerad så buljongen behöver inte vara så stark, för annars är det risk att fisksmaken tar helt överhand.
 • Pasta med brödsmulor,

men det låter så mycket finare på italienska; pangrattato. Jag åt den här pastan tillsammans med färska sardiner förra sommaren, ärligt ibland blir suget så stort så det är bara min goda uppfostran som stoppar mig att kapa ett plan och dra till Italien. Mixa två skivor vitt bröd, 2 vitlöksklyftor, 1 dl persilja, lite chili och skalet från en citron i mixern. Stek i olivolja tills brödet börjar bli gyllenbrunt, strö på lite flingsalt och blanda sedan ned i pastan och servera med parmesan och ett rejält glas italienskt rö’vin!

3 reaktioner på ”Veckomatsedel v 13 2015 – Hej hej måndag!

 1. Här klampar du in sen söndag och får mig att dregla, eller är det jag som klampar in? Antar det, dina stekta smulor ska jag pröva i veckan och Fem Spices kan jag skaffa, har nog haft den någon gång i kryddhyllan.
  Inget är som att komma hem efter en resa, men det måste vara fint städat, då är det en höjdare att komma hem. Nya sängkläder och alla handdukar, då kan man sitta där i soffan och öppna all post och läsa tidningar och mysa med en kopp Java.
  Under större delen av uppväxten var det nog typ pottklippning på både syrran och mitt raka blonda hår. Efter mååånga år började mitt hår locka sig lite baktill och jag drömde att Nu får jag min pappas lockiga hår. Inte sjutton blev det så, efter transplantationen (njure) raknade det lilla fall jag hade där bak. Men nu efter fem år är det lite vågigt igen, jag drömmer vidare. Välkommen hem

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s