Va skönt att vi slipper solen idag!

Ska det vara så här?

Ska det vara så här?

Recept: Sötpoatissallad

Vad skönt att vi slipper vårsolen idag, den är lömsk när den tränger sig in, man ser inte bfönsterna som är randiga efter vinterstormar och salt, dammråttor och ett och annat kvarglömt grannbarr. Den nöjer sig inte där, utan med kirurgisk precision så letar den upp och exponerar de vinterbleka och håriga benen som vilar på sofflocket, ben som är så vita så att man riskerar att bli snöblind när man tittar på dem och skulle man våga visa dem ute så skulle man blända trafikanter och orsaka trafikstockning – kanske bli kidnappad och såld till cirkusen som ”den genomskinliga kvinnan” placerad mitt emellan den dansande björnen och den skäggiga 2 meters dvärgen… (helst hade jag velat bli ”PrismaGirl”, men min karriär som superhjälte är nog över innan den ens har börjat!)

Trixet är väl att äta mängder med mat som det är massa beta-karoten i, så att man antar en snygg svagt orange färg, lite Tony Irving-nyans så där, det finns faktiskt en färg på Beckers om heter just så, jag lovar… Men eftersom man bara kan äta så mycket morotskaka innan man spricker, så trixar vi till det med lite andra grejer som ger färg:

Humör- och pigmenthöjande Sötpotatissallad med svarta bönor, majs, röd paprika, avokado, koriander och lime är supergott – vädret ska ju bli fint under påsken så prova denna till årets första grillpartaj!

Sötpotatissallad

4 sötpotatisar, skalade och tärnade
olivolja
Salt och peppar
1 liten burk majs, ca 200 gram
1 burk svarta bönor, sköljda och avrunna
1 röd paprika, tärnad
2 hackade vårlökar
1 dl  hackad koriander
2  tärnade avokado
Saft av 2 lime
Salt och peppar, efter smak

  • Mixa sötpotatisen i en ugnsfast form med olivolja, salt och peppar och grilla i ugnen i 30-35 min på 200 grader. Släng med majsen de sista 5-7 minuterna. Låt svalna till rumstemperatur.
  • Lägg potatisen och majsen i en stor skål. Rör i de övriga ingredienserna och pressa limejuice över salladen och rör ihop till allt är blandat. Krydda med salt och peppar, efter smak. Servera.

Ps1 – så himla enkelt och fiffigt, när du tröttnat på den här varianten så testa med rostad sötpotatis, fetaost och pinjenötter, inte så jäkla pjåkigt det heller.
ps2 – sugen ännu mer beta karoten? Tryck i dig en näve torkade aprikoser eller en cantaloupemelon!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s