Veckomatsedel – Söndagkväll, tjoho!

t rexRecept: Couscoussallad med inlagda citroner

Söndagskväll, jag peppar mig inför vardagen med att spela Amazing Grace på nästrumpet och göra jazzversioner av TV-reklamen. Maken tycker inte att jag är superkul, men det är jag, i nästa liv ska jag gifta mig med någon som tycker att jag är lika rolig som jag tycker att jag är! Det måste vara receptet på ett bra äktenskap! Ett annat bra recept (tror jag) som jag skall jag testa i veckan – Baked cheesecake med bourbon, vanilj och hallon, fatta så gott! Blir det så bra som jag tror så lägger jag ut receptet till er, testat och provat i ert eget lilla provkök i Göteborg, ”kan jag så kan ni” är devisen vi jobbar med här!

Veckomatsedeln blir smidig som fanken, bara tre middagar och sedan blir det fredagsmys på torsdag istället och sedan drar påsken igång. Har ni några planer? Nä, ingenting spikat, som Jesus sa. #såkulattvaragöteborgare

  • Pannbiff med lök, det går faktiskt väldigt fort att göra och behöver inte alls förpassas till helgerna enbart. På med cyklopögat så att du slipper lipa för mycket, hacka och fräs mängder med lök och njut.
  • Pasta med sås gjord av broccoli, vitlök, grädde och gorgonzola, det blir smaskens det!
  • Couscoussallad med inlagda citroner – har ni inte lagt in några ännu får ni faktiskt skylla er själva. Sätt det på ”to do”-listan för veckan så har du något smaskens att bjuda på framåt sommaren!

Couscoussallad med inlagda citroner

1 dl apelsinjuice
1 tsk kanel
1/2 tsk mald koriander
300 gr couscous
 ½ dl gula russin
3 tärnade tomater
Skalet från 1/2 inlagd citron, finhackat
3 msk hackad bladpersilja
3 msk hackad färsk mynta eller basilika (eller hälta/hälta)
3 msk olivolja
200 gram nötter (mandel, pinje, hassel, valnöt, vad du gillar)
salt och svartpeppar
Koka couscousen enligt receptet, men byt ut en del av vattnet mot apelsinjosen och ha med kanel och koriander också.
Blanda russin, tomater, citron, örter, nötter och olivolja i en bunke. Fluffa couscousen med en gaffel och lägg i och rör om.
Servera som det är eller med labneh, haloumi eller något annat gott.

En reaktion på ”Veckomatsedel – Söndagkväll, tjoho!

  1. Jag har haft turen att gifta mig med en kille som fattar vad humor är, min humor. 🙂 Här ligger torsk och tinar, äggsås kanske? Har två planer inför påsken, påskmiddag för närmast sörjande på torsdag så att vi kan åka till landet på fredag och bara vara maken och jag. Han ska riva en gammal kåk och jag stickar och läser, låter väl bra.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s