En fluga gör ingen vår, men två är nästan en hel lunch!

imageSolen och värmen gjorde ett allvarligt övertagsförsök i lördags och det välkomnade vi ju med öppna armar och näsan mot himlen. Körsbärsträden blommar, sparvarna piper som sjutton i buskarna nere i parken och andra vårtecken kommer fram. Flugor bland annat, och i helgen var det premiär;  både för mig och siamesen, vi svalde varsin fluga. Katten tyckte det var gott och hade gärna haft en till, jag som lite mer ofrivilligt svalde ett flygfä på promenaden tyckte det var äckligt och var tvungen att skölja ner smaken med ett glas rosé i solgasset.

Vi kan ju inte skrämma bort den annalkande våren, den är ju lite skygg den lille stackaren – som en vildkatt ungefär, med tung mat och långkok, utan nu gäller det lite lättare rätter så att vi kan locka fram våren och få den att stanna på riktigt.

  • Spenatomelett, eller ”spenata frittata” som man också kan kalla det på go’ götebosska!
  • Snabb pasta med rökt lax och pepparrot
  • Lammfärsbiffar med fetaost, tzatziki och ugnsrostade grönsaker
  • Italiensk köttsoppa:

400 g högrev skuret i små bitar
1,5 hackad gul lök
2 st pressad vitlök
400 g tärnad zucchini
2 msk tomatpuré
12 tsk salt
svartpeppar
1 liter kalvbuljong
2 dl crème fraiche
2 msk pesto
1 dl hackad basilika
1 dl riven ost

Bryn kött och lök i en gryta. Rör i tomatpuré, salt och peppar och häll på buljongen och låt koka ca 50 min. Tillsätt zucchinin och koka 10 min till. Rör ner hälften av crème fraichen och pesto och låt koka upp. Servera med topping av crème fraiche, basilika och ost,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s