I need to stay high

imageRecept: Banoffee Cheesecake

Vi gör detta klart med en gång, den här kakan är söt! Den är så söt så att man riskerar diabetes 2 bara genom att ha den i kylskåpet, den är så söt så emaljen krackelerar i munnen medan man äter den, men en gång om året kan man tillåta sig att bli helt crazy, strunta i flortanten och ”Karius och Baktus”* och kickstarta igång insulinproduktionen så det räcker för hela året!
– Ärligt talat, få saker är roligare än ett helt middagssällskap som blir helt sockerkickade och tossiga av en Banoffee cheesecake!

Banoffee Cheesecake

Till kakbotten:
200g krossade digestivekex
100g smält smör
4 skivade bananer

För kakan
400g philadelphiaost
4 msk florsocker
1 msk lönnsirap eller flytande honung
225g dulce de leche (finns på city gross bl.a.) eller kokt kondenserad mjölk så att den blir karamellig

För servering
1,5 dl grädde
1 skivad banan

  1. Mixa digestivesmulorna med det smälta smöret i en skål. Häll i en kakform ca 23 cm i diameter (med löstagbara kanter om du har) och tryck ner med baksidan av en sked. Låt svalna i kylskåpet.
  2. Stek bananerna med en klick smör, ca 2-3 minuter tills de är gyllenbruna och lägg över på en tallrik och låt svalna.
  3. Lägg de stekta bananerna på kakbotten. Blanda florsocker och phillyosten, tillsätt lönnsirap och dulce de leche och skeda fyllningen över bananerna. Placera i kylen i minst 4 timmar (helst över natten).
  4. Servera med skivade bananer och en klick vispad grädde på toppen, vill du vara extra märkvärdig så sparar du lite dulche de leche, värmer lite snabbt i micron så det blir rinnigt och ringlar över kakan innan servering. Tjoho!
  • Är ni för unga för att veta vilka ”Karius och Baktus” var, så säger jag först grattis, men sedan säger jag att ni är unga nog att veta vad google är, så varsegod att googla upp denna sedelärande norska tandhygien-historia!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s