Bra utväxling – 4.3 (nu blir vi tekniska!)

imageRecept: Chicken Taco Bowl

Att vi gillar rätter som är enkla att göra och smakar gott är ju ingen hemlighet, helst ska ju nöjdheten vara mycket större än insatsen! Dotter lagade en Chicken Taco Bowl, och vi gav den 3.84 i smak (på vilken skala då undrar du, ja, vilken skala som helst) men insatsen var bara 0.83, och då blev utväxlingen 4.3, mycket bra med andra ord!
En leverpastejmacka kanske inte är en kulinarisk höjdpunkt, men mäter man det över insats så är utväxlingen ganska så ok ändå, medans en ”chateau briand de neuff du papi ” (nä, du behöver inte googla, jag hittade på den precis nu) däremot är en annan femma, den kan ju smaka fantastiskt, säg 7.46 på en skala, men insatsen kan ju variera totalt – har du stressat runt, både i affären och köket, skalat lök samtidigt som du drog på dig kalasbyxan och sminkat dig, skrikit på maken, bränt efterrätten, kommit på att du är för fet för klänningen du tänkte ha på dig och druckit ett glas för mycket innan gästerna kommer, ja då är det klart att effekten blir väldigt väldigt låg i jämförelse med allt jäkla jobb du har lagt ner! Har du däremot drällt in 10 minuter innan det är dags att slå sig ner till dukat bord med en bunte tullipaner, berömt din värd för den utmärkta drajjan och sedan fått middagen serverad, ja då är ju effekten oerhört mycket högre!

Hur som, en variant till fredagsmyset kommer här, den fixar sig nästan själv, så puss och kram på er och ha en bra fredag!

Chicken Taco Bowl
500 g kycklingfilé
1 Burk salsasås, Santa Maria funkar fint
2 burkar svarta/kidney bönor
1 burk krossade tomater
1 burk majs
2 krossade vitlökar
1 msk chilipulver
½ msk spiskummin
½ msk hackad vitlök
½ tsk torkad oregano
½ tsk cayennepeppar
salt
(obs, kryddningen är ju bara ett minimum, så öka på om ni vill ha mer hetta)

Servering
Ris
Gräddfil
Riven ost
Koriander
Tortillabröd

  1. Lägg alla ingredienser i en ugnssäker gryta och skicka in i ugnen på 150 grader i 2 timmar. Gå på en promenad, ett spinningpass, sticka en tröja eller spela spel med kidsen under tiden. Carpe diem tamejfan!
  2. Rör om med två gafflar för att strimla kycklingen.
  3. Servera med ris, strimlad ost och färsk koriander etc. och kanske en Corona eller två! Superenkelt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s