Söndag sköndag!

image

Undrar ni vad det är uppe i vänstra hörnet så är det en skumboll som jag mölar i mig i solen!

Sicken underbar vårdag, promenix och korvgrillning i parken. Lekplatsen var självklar översållad med leksugna ungar och deras bleknosade föräldrar. Vi har vant oss vid gammaldags namn på nästa generation, att Axel och Greta är lika passande på förskoleungar som på deras gammelfarmor och farfar, vi har också vant oss vid lite spexigt ironiska namn som Bertil och Folke, eller festliga ”hitte-på” som Chardonnay och Harley.
Men – det kändes lite ovant när en förälder ropade på ”Stefan”, man förväntade sig mer än 48-årig fastighetsskötare än en halvmeterslång parvel i randig mössa…
Att sedan vuxna människor på allvar tror att man kan paxa parkbänkar som någon slags badstol vid poolen är väl jättemärkligt och värt att diskutera vid ett annat tillfälle. I rena adrenalinpåslaget av det så gör jag veckans matsedel i all hast, men inte sämre för det; håll till godo!

  • supersnabb pasta med massa tomat och vitlök, kanske lite pancetta också! Ni som har provat den vet att den inte bara är supersnabb, men supergod också.
  • Risotto, vi gör en variant med med zucchini och citron, pinjenötter och lite roccula (snacka om imagebyte, från trist hemvävd senapskål till sexig italiensk roccula, den pr-agenten hade man velat jobba med)
  • Eftersom vi avslutade söndagen med balett från bolshoi-teatern i Moskva, jomen så kulturella är vi, så fortsätter vi det ryska temat med borstj, toppad med lite fetaost.
    För ett år sedan fick jag för mig att jag skulle prova på att ”juica”, råfruktscentrifugen gick varm här hemma och jag följde något slags recept där rödbetor figurerade lite för ofta, och jag tvingade i mig ett par juicer för mycket som smakade jord och blött hö, så jag har tagit lite avstånd från just rödbetor sedan dess, men nu känner jag mig redo att försöka återknyta bekantskapen igen.
  • Rotfruktspytt med en korvsnutt, det kan vi nog klämma i oss.

Puss på er vänner och ha en finfin vecka i vårsolen och polleninvasionen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s