När det vankas mat eller stryk får man hålla sig framme!

imageRecept: Pasta med valnötter och grönmögelost

När det vankas mat eller stryk får man hålla sig framme.
Ja, så sas det när jag var liten, och det har inte varit några problem med matdelen i detta, men det där med stryk kunde jag ju struntat i! Att suggor vårdslöst kan rulla över i boxhalmen och krossa en och annan kulting har man ju hört talas om, men att man skulle uppleva detta i sänghalmen också var jag helt oförberedd på….
Nä, jag blev inte krossad, men maken lyckades häromnatten, med rejäl kraft och gusto, placera en armbåge rakt i ögat på mig. Aj som fan!!
Ett igensvullet värkande öga har inte gjort något positivt för varken aptiten, kreativiteten eller energin, men nu tar vi nya tag – ny vecka, ny matsedel, nya misstag att begå.

 • Ugnsstekt kyckling, och till det serverar jag en varm potatissallad som jag gör genom att steka färskpotatis (som jag har kokat några minuter först) tillsammans med chorizo, vitlök, chili, paprika, sockerärtor, lite vitt vin och sedan sno i någon näve roccula eller två. Spara en kycklingtutte och gör en god Caesarsallad med, till lunchlådan eller så.
 • Turbolaxen, bra kompis när man har brådis!
 • Pasta med valnötter och grönmögelost:

  200 gr pasta
  250 gr broccoli
  1 stor näve hackade valnötter
  1 hackad vitlök
  100 gr mögelost i bitar
  Juice från 1 citron
  Koka pastan som vanligt, 4 min innan pastan är klar slänger du ner broccolins pastavattnet.
  Rosta valnötterna i stekpannan med lite olivolja, lägg i vitlöken efter en liten stund eftersom den bränner så lätt.
  Häll av pastavattnet, men spara 0,5 dl kokvatten och häll i pannan med valnötterna och rör om. Häll tillbaka pastan i kastrullen och blanda i valnötter och ost, rör om så att osten smälter lite och toppa sedan med citronjuice och svartpeppar efter smak. Enkelt, javisst, men ibland är de det vi behöver.

Ps: (Jag ville egentligen skriva att suggorna ligger ihjäl sina kultingar, men förstod att detta kunde misstolkas om man säger att äkta män gör samma sak, med sina fruar då alltså…)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s