Hallå, våren?! Ett, två, tre burr, kom fram!

imageRecept: ”Kaka i Burk”

Nu tycker jag att den här kurragömmaleken som våren sysslar med kan ta ett slut, passar den sig inte så kommer den bli omsprungen av sommaren. Man har bara en chans att göra ett gott första intryck sägs det, och jag tycker att våren 2015 är på god väg att sumpa sin chans… Nä, vi får nog ha ett litet utvecklingssamtal, identifiera förbättringsområden och göra en handlingsplan inför 2016!

Grill med engångsgrill på halvfuktig gräsmatta i slottis hör ju annars våren till, och en fiffig och god efterrätt att ta med är ”kaka i burk”, ser lite fin ut och alltid impar den på någon.

Jag gör min på chokladrulltårtebotten som jag skär i bitar och varvar i ”portionsburkar” med grädde (eller tjock yoghurt) och färska bär/skivad banan/fruktcocktail om man nu tycker det är gott… För lite mer vuxen smak kan man marinera bären i outspädd flädersaft och vitt vin.
Engelsmännen gillar den här typen av efterrätt, men har då med jello och vaniljsås och dränker hela skiten i sherry – något så fruktansvärt äckligt så prova inte det!

Rulltårtebotten
4 st ägg
2 dl strösocker
1 dl potatismjöl
3 msk kakao
2 tsk bakpulver

Gör så här:
Sätt ugnen på 225°. Lägg bakplåtspapper i en långpanna, 30×40 cm. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver. Rör ner det i smeten. Bred ut smeten i långpannan och grädda genast i mitten av ugnen 5–7 min. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Ta bort pappret som kakan gräddats på. Låt kallna, skär i bitar and lets make a cake!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s