Sminka grisen!

imageEftersom vi har fått den osedvanligt dumma idéen att flytta så är vi mitt upp i att sortera, röja och packa. En annan otäck sak som kommer med flyttankarna är också att man måste sminka grisen som de gamla bönderna sa innan de for till marknaden. Nåja, i vårt fall är det inte så mycket en gris som styling av lägenheten… För i tiden var styling att man plockade bort tandborstar, satte en blomkruka över värsta fläcken på duken och sjasade ut katten, men nu, nu är det en hel vetenskap! Det finns ju nu ett yrke, ett skrå, som kallar sig just stylister, senior associate stylist var det en som hade på sitt visitkort, va fan betyder det? Att man har ett så fantastisk färgseende som gör att man kan välja ut de mest matchande limefrukterna, att man har 10 högskolepoäng i ”hur man slänger en filt på en säng”, att man kan flest adjektiv för att beskriva en matsalsmöbel?
4-dagar ledigheten har därför tillbringats med en microfiberduk i ena näven och såpan i andra – bitter? Ja, lite.

  • gnocchi med mozzarella, basilika och tomat
  • hemmagjord sparrissoppa, servera med en klick ”fräsig kräm” och en smördegs- och chevrebakelse, fy fasen så fint, mitt i veckan å allt! Fest!
  • eftersom Lill-Larsson fyller 11 år så har hon bestämt att det skall serveras hamburgerbuffé, ”för det tycker alla om”!
  • grön thaicurry med räkor – currypasta, cocosmjölk, goa grönsaker och chili och till sist lite räkor och koriander, snabbt och enkelt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s