Nu är det slut på källarlivet!

imageUnderbart, vi kommer upp ur källaren, blinkar mot dagsljuset som årets björnungar på Skansen som väntar på att bli döpta av Expressens läsare, eller ännu hellre som ett lagrat årgångsvin som plockas fram för nu är det fest!

Hur som helst, lägenheten är såld, axlarna och stressnivån har sänkts till mer normal nivå och nu är det uppåt framåt som gäller. Försäljningen skedde medan jag var bortrest så jag var tvungen att lämna fullmakt åt maken.
Helt plötsligt såg jag framför mig ett scenario där maken säljer lägenheten för två bugg och en coca-cola till sin hemliga älskarinna och flyttar ihop med henne… jag får ta över alla banklån, tvingas flytta in i en kompis gillestuga, blir super-bitter, hasar runt i noppiga mysbrallor och ”KRÅXS” från Ullared, dricker tax-free whisky i bag-in-box, börjar röka blend menthol under köksfläkten och skriker ”jag får rashan”. Maken tyckte att min fantasi rusade iväg lite väl mycket, men herre gud, märkligare saker har ju hänt tänkte jag.
Receptet på den här härliga hjärncocktailen är 1 del paranoia, 2 delar livlig fantasi och 2 delar löpsedlar på valfri skvallerblaska!

Nä, nu skall det firas ikväll, och då blir det ingen ”Santa Maria” tacos som passerar vårt kök, utan lite bubbel och glamour får det allt bli. Eftersom vi pyntade köket med massa färska kryddor så får vi försöka använda upp dem, så jag gör en Mint Julep av bubbel och citronmeliss:

0,75 dl socker
4 msk citronsaft
1 flaska kyld, mousserande vin
20g färsk mynta eller citronmeliss

Gör en sockerlag med socker och citronsaft i en liten kastrull och värm försiktigt och låt sjuda i två minuter för att göra en sirap. Ta bort från värmen, blanda i hälften av bladen och låt svalna.
Häll citronlagen i 6 champagneglas, fyll på varje glas med kyld mousserande vin och servera med ett myntablad eller två.

En reaktion på ”Nu är det slut på källarlivet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s