Men nu räcker det!

Pavlova? Prosit!

Pavlova? Prosit!

Jag vet att jag inte är den första att klaga på det här skitvädret som skall vara sommar, men kom igen – ärligt, det enda som skiljer en dag som idag från en dag i februari är dagsljuset och att avsnittet med ”Midsummer Murders” som jag just glanade mig igenom inte är en repris från 2004.
Är det här tristtrista vädret ett resultatet av att vi börjar stänga vår gränser, inget osvenskt gör sig besvär, och med det stänger vi dörrarna till både rysskyla och medelhavsvärme och fastnar i ett slags vädrets mellanmjölk?

Jag lagar en Pavlova och hoppas att det lockar fram lite sol, värme och ett och annat leende:

4 äggvitor
250g socker
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk maizena
1 tsk vanilj pulver
500g jordgubbar
3 msk florsocker
5 dl grädde

Värm ugnen till 125 grader.
rita ut en cirkel på ett smörpapper, använd en tallrik som mall. Torka ur skålen och vispen med hushållspapper och vinäger, det tar bort spår av fett och gör att marängen kommer vispa upp som en dröm! Vispa äggvitorna tills det blir ett hårt skum och vispa sedan i sockret, 1 msk i taget. Vispa sedan i vinäger, maizena och vaniljsocker.
Sprid ut marängen i cirkeln på smörpappret och gör en ”krater”, dvs en grop i mitten och högre på sidorna.
Pop in i ungen 1 timme 20 min och stäng sedan av ugnen och låt pavlovan svalna helt i ugnen.
Mixa 100 gr av jordgubbarna med 2 msk florsocker till en slät sås.
Vispa grädden med resten av florsockret och sprid över pavlovan. Lägg på resten av frukten och häll sedan på jordgubbssåsen. Servera till tonerna av gästernas jubel och var beredd med en näsduk ifall att någon brister ut i gråt för att det är så jäkla gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s