Hon mixade persika, kanel och rörsocker – du tror inte dina ögon vad som hände sen…

imageRecept: Ugnsbakad persika

Jag har aldrig varit särskild förtjust i persika, slabbigt och slafsigt på ett sätt som liknar övermogna päron, hårigt, luddigt och kladdigt… ja, det känns nästan som att bita i en hamster mer än en frukt, usch. Inte för att jag har egen erfarenhet av hamsterbitande men jag är välsignad med livlig fantasi om man säger så! (hamsterbett däremot… fasen, de är lömska de små rackarna!)

Pan Tao, den lilla platta persikan (saturnpersika eller donutpersika heter den också, kärt barn har många namn) är en helt annan femma.
Hårlös som persikosläktets One Direction och eftersom den är fastare i köttet (associerar du till pojkband här också så får det stå för dig) än den vanliga persikan är den mindre slafsig, lättare att dela och så funkar den finfint i matlagning!

Ugnsbakad persika

  • Dela varje persika i fyra delar (1 – 1,5 persika per person) och lägg i en ugnsfast form.
  • Klicka över lite smör, strö över rörsocker och kanel och hutta i en skvätt vitt vin, kläm över lite citron om du har en sådan tillgänglig.
  • Sjuss in i ugnen i 20 minuter 180 grader, brassa sedan på grillen i 5 minuter så att det blir lite karamelliserat på ytan.
  • Lägg upp persikorna i portionsskålar, servera med rysk yoghurt, lite citronmeliss eller mynta och ringla över lite av såsen (som har bildats i formen).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s