Pimms o’clock!

Recept: Pimms

Sommardrinkar, det säger ju sig självt att detta är något som är gjort för varmare temperaturer, caipirinha, mojito, Aperol spritz. Man hör ju att de är gjorda för att drickas under en värmande sol.
Till och med något så äckligt som ”fanta och rosé” skapades säkert av någon kungabarnspolare en tropisk natt i st tropez.

Denna ”sommaren” har ju inte bjudit på särskilt många tillfällen att mixa sommardrinkar; romflaskan är oöppnad och Margarita-glasen är oanvända.

För att överleva kylan utan att dra fram den fodrade Helly Hansen-jackan så slog jag till på en ullcape. Jag köpte den i en liten boutique, den där typen av exklusiv damaffär som innehas av en skinntorr pytteliten dam, som säkert hängde på rivieran på 70-talet och uttalar cape ”Kääääääääjp”. En typ av soltorkat tantkoncentrat där man undrar vad som händer om man tillsätter vatten? Sväller den lilla tanten upp som blötlagd torkad svamp?

Capen ger ifrån sig en svag odör av får vilket förstärks när det är lite fuktigt ute. Stora katten tycker att detta är superhärligt och jag har flera gånger kommit på honom då han med skyldig min försökt hångla upp capen ute i hallen.
I min fårluktande utstyrsel dricker jag Pimms, en engelsk sommardrink, den enda sommardrinken som är gjord för nordanvind, bleka ben och och temperaturer strax över minusstrecket, ”stiff upper lip” helt enkelt. Inte ens frukten i den är särskilt exotisk utan det duger med gurka å jordgubbar och en näve mynta om du har.

Fyll en kanna med is, skivad gurka och jordgubbar i bitar (lite apelsin/melon etc går också bra om du har sådana go’saker hemma).
Häll i 1/3 Pimms och 2/3 sockerdricka.
Rör om, lägg i lite mynta och servera.

Går ju självklart bra att dricka i solsken också som ni ser!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s