Norrland goes texmex, en ovälkommen och onödig cross-over…

– Fy vilken ful bild – Då slänger jag den! – Ta en ny bild då? – Jag har ju ätit upp så det går inte

Recept: Salsa med persika och tomat

Allt som får en för snabb populäritet och växer så det knakar möter samma öde – sönderavling till oigenkännlighet och halvtaskiga avarter i dess kölvatten; mopsar, kaffekedjor, eurotechno, Odd Molly och nu senast är det burrito- och fajitahaken som mött samma öde.

Senast jag och stora barnet skulle gotta oss med en liten snabblunch på stan så bjöds vi på en rulle som mest påminde om norrländsk pölsa serverad i ett tortillabröd. Mängder med ris och smaklös pulled pork i en enda geggamoja. Den lilla tussen koriander kämpade för att
tillföra någon smak eller färg men fick se sig besegrad redan på startlinjen, det hade behövts rejält med doping för att klara av det här motståndet. Rödbetor hade antagligen lyft denna lilla tråkmåns mer än vad den smaklösa salsan lyckades med. Nä, här fanns det varken kärlek eller kryddor.

Och det är ju så himla trist och onödigt, det tar ju bara 5 minuter att veva ihop någon god salsa att piffa upp med. Här kommer en favorit som ni måste prova till helgens grillfest, funkar också fint till både lax och fredagstacon.

En glad liten salsa

2 st platta persikor (pan-tao)
1 liten rödlök
1 tomat, urkärnad
½-1 röd chili, beroende på hur tuff du är
Flingsalt
Saften från ½ lime
Koriander, ungefär ½ kruka

Hacka smått och blanda, eller kör allt i mixern till lagom konsistens (kör då lök och chili för sig lite först).

Jag provade en ny fotoapp och tog (i mina ögon) ett supersnyggt foto på salsan… Jag visade för maken och han började skratta och sa att han vanligtvis tycker att mina bilder är ok, men det här var helt värdelöst, det såg ut som räkor med en marzipanros på, och det var ju inte det jag hade gjort.

– Fy vilken ful bild
– Då slänger jag den!
– Ta en ny bild då?
– Jag har ju ätit upp salsan så det går inte

5 reaktioner på ”Norrland goes texmex, en ovälkommen och onödig cross-over…

  1. Pingback: Welcome to the Lille-Måndag | Kokerskan Ruts barnbarn

  2. Pingback: Veckomatsedel v 24 – Terminsavslutning | Kokerskan Ruts barnbarn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s