Hallå, lever du eller?

image

Nä, men flyttkartongslivet främjar inte matlagning om man säger så. kastruller och knivar i en låda, durkslag i en annan och kryddor i en tredje har gjort att den lokala pizzerian har gynnats mer än vad jag kan med att erkänna.
Men – vi har skaffat en grill precis som sig bör när man bor i hus. En kolgrill så nu kan vi dra igång en hektisk debatt om gas kol eller gasol… Just den frågan verkar vara väldigt infekterad och verkar förvandla såta vänner till fiender som senare bara kommunicerar genom att köra in i varandras kundvagnar vid grillhyllan på Ica maxi eller att hetsgrilla i alla väder medans tjuriga blickar utväxlas över folkölsburken.

Maken skruvade ihop sagda grill medans dottern tjoade från studsmattan ”är maten klar”, stressnivån var lika hög som lågorna… Denna första grillhelg bjöd jag på ”la banane au chocolat dans du papier”, eller som det är mer känt som; grillad banan med choklad…
Funkar fint på scoutläger, men eftersom vi går all in på svenne-banananaslivet så får vi snäppa upp oss lite med en Banananas Gino på grillen (funkar fint i ugnen med):

Skär 2 bananer och 1/2 ananas i bitar, + lite annan frukt/bär som du har hemma eller i frysen (handfull hallon, 1 kiwi, kanske mango) och lägg i en ungsfast form och kläm över saften från 1/2 lime)
Riv över 150 gram vit choklad och strö över 1 dl kokosflingor. Gratinera i ugn på 200 grader eller i grill med lock på i 7-8 minuter till chokladen har smält och fått lite färg. Servera med vaniljglass, eller ännu hellre rysk yoghurt, lite limezest och citronmeliss – fast det är överkurs, jag vet.

Veckomatsedeln kommer tillbaka på söndag, jag lovar!

2 reaktioner på ”Hallå, lever du eller?

  1. Gas eller gasol, jag trodde det var gasol eller kol folk träter om? Hahaha!
    Vi kör med gasol, enkelt och framförallt snabbt, med kol ska det väntas och oftast är bästa glöden när man redan sitter och äter.
    Hoppas du snart har fått ordning på packningen och trivs med ditt nya boende. Gino är en gammal favorit … grillad banan i sitt skal med snitt i skalet och nerstuckna chokladbitar kallar vi Hajkbananer och det går hem hos både stora och små. Tjingeling!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s