Hej hej hösten och nya härliga veckan!

plommonbonanzaHerregud, inte trodde jag att livet med trädgård skulle vara så utmattande!
Nä, det är inte mina två plommonträd eller samma digra antal äppelträd som är utmattande, även om man skulle önska en ”plommonstop” på plommonträden (fatta hur länge jag har väntat på att få dra det skämtet, nästan så hela husköpet baserades på det) utan maken! Maken röjer i trädgården så att det står härliga till, det klipps och det kapas och jag tror i tanken så ser han sig själv lite som Indiana Jones som går loss på djungeln med machete. Häromdagen kom han hem från jobbet efter att ha cyklat en mil, rusade in och greppade häcksax och trimmer och fortsatte ut i trädgården och syntes inte till förrän efter mörkrets inbrott. I en hastig enmansaktion likt Almstriden 1971 fick jag rusa ut och trädkrama fläderträdet innan maken gick loss på det med.

I sin iver att röja vår trädgård från allt som växer åt något annat håll än spikrakt så är det andra saker som negligeras… Maken har fått skägg och inget stiligt hipsterskägg här inte, utan ett luddigt runt konturlöst, han har alltså förvandlats till en miniatyr ”Björn Ulvaeus”,. Hisingen har plötsligt fått en ny turistattraktion, bussarna flockas längs gatan och ABBA-fansen tjuter av förtjusning när de ser Björn dyka upp i en buske.
Lugnar han ner sig lite nästa vecka skall jag nog hinna med att blogga mer, tills dess så kommer i allafall veckans matsedel, vassegoda!

  • Varmrökt lax med hemmagjord mimosasallad, en resa in i 70-talets matkultur som vi inte skall förneka våra egna barn.
  • Veckan innan löning drar vi till med ugnsbakad falukorv och rotfruktspytt som vi pimpar med lite finhackat äpple också.
  • Grekiska färsbiffar, råstekt potatis och tzatziki. Skojsa till det med den där äckliga rakin som ni köpte på semestern för 10 år sedan som sedan stått bortglömd sedan dess.
  • Varm pastasallad med tortellini, fetaost, mozzarella och annat smått och gott som du hittar i kylskåpet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s