KRBB blir språkpolis

imagePekpinnen är framme, det här måste rättas till! Ett ord börjar dyka upp, gärna i kombination med ”fredagsmyyyyyyz,” konstfullt oskarpa instagram-bilder tillsammans med ”finaste” och ”bästa” – Charkisar!
Men va fan är det? Charkisar…
Ska vi enas om att kan man inte säga det så ska man heller inte äta det! I vår familj så har barnen fått lära sig säga charkuterier från tidig ålder, jodå; mamma, pappa, lampa, charkuterier, boeuf bourguignon, pinot grigio… Ja, ungefär i den ordningen.

Fan, säg kallskuret eller säg ”delikatssplanka” som det hette på ICA Träffen i Herrljunga i början på 80-talet, men inte Charkisar! Tills ni har lärt er vad det heter så är det prinskorv och prästost som gäller för er!

4 reaktioner på ”KRBB blir språkpolis

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s