KRBB’s DÖ

imageRecept: Snabblagad Gulashsoppa

Här är mitt löfte till er, trots att jag har besökt IKEAs julghetto, trots att jag redan har sett semlor i butiken, oavsett om jag är glöggtörstig eller ej, så är min decemberöverenskommelse att här kommer det INTE dyka upp den minsta lilla julstämning eller knäckrecept innan november månad är överspelad och begraven! Inget jultjafs innan december, det är överenskommet!
Men visst blir man lite vilse i pannkakan när man bjuds på semlor i början av oktober, man undrar om man har haft ett sådant där Pamela Ewing-moment igen; hur länge har jag varit borta lixom, vilket år är det, vilken årstid, skall jag påskpynta och dansa små grodorna runt granen… huvva!

Förra veckans matsedel försvann ut i cyberrymden, tråkigt för er, men bra för mig för nu återanvänder jag den så får vi hoppas att den fastnar den här gången. Här är matsedeln som kommer göra att veckan går helt geschwint, ritch ratch fillibom bom bom så är det helg igen:

  • Pasta putanesca är snabbfixad och har lagom mycket sting för att värma i höstmörkret
  • Turbolax med mango
  • Risotto som du smaksätter med riven zucchini och citronzest och citronjuice. Servera med lite sallad, en grillad kyckling eller haloumi.
  • Gulashsoppa
    Du gör en snabb vardagsvariant med nötfärs och strimlad chorizo. Fräs detta i en gryta tillsammans med lök, lite vitlök, hackad röd och grön paprika samt spiskummin, paprikapulver och en liten dutt cayennepeppar. Häll i vatten och oxfond, en burk krossade tomater, ett sprut tomatpure och ett par tärnade potatisar och låt koka tills potatisen är mjuk, ca 10-15 min. Servera med fräsig kräm, lite saltgurka om du vill, och en skiva vitlöksbröd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s