Från kust till kust…

mokkabakelse

Tack Annika för att jag fick stjäla din bild!

Jag är på väg från västkust till östkust för att hälsa på studentskan, och den ensamma bilresan ger utrymme för många tankar – kanske inte alltid helt sunt säger ni? Skillnaden mellan östkust och västkust funderas över , och redan på namnet hörs skillnaden: västkust, låter helt naturligt, diftonger, språkmelodi, ja allt sitter som en smäck (eller vegamössa) när man säger det; men ett nasalt östkust… Östkust är som en mockabakelse, ser vackert ut men passar inte i munnen!

Resan tvärs över landet är som en kulinarisk blindtarm, där finns det bannemej inget att äta någonstans, bara stängda vägkrogar och kiosker med energidryck och dammiga påsar med Polly. Har man då missat att trycka i sig något ätbart innan man svänger av vid Laholm så är det kört. Helt plötsligt framstår ett bygge som Tajes i Våxtorp där man, i något som bäst kan beskrivas som en byggbarack från 60-talet, kan få nöjet att trycka i sig en grillmacka och en burk sötdricka som räddaren i nöden.

Jag reser hem i morgon, är det någon som bor längs riksväg 27 som har lust att bjuda in mig på lunch, eller bara lämna över lite reseproviant så var inte blyga!

Tack på förhand
/KRBB

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s